0

Lakáshitel önerő és ingatlan fedezet nélkül is megigényelhető?

Manapság nagyon nehéz helyzetben van az, aki álmai otthonának megvásárláshoz lakáshitel igénylésére szorul. Míg a válság előtt könnyebb volt hitelhez jutni ( akár önerő vagy épp ingatlan fedezet nélkül is meg lehetett kapni egy lakáshitelt megfelelő jövedelem esetén ), addig ma már jelentős szigorítások léptek életbe a bankoknál a kölcsönök igénylése terén.

Lakáshitel önerő és ingatlan fedezet nélkül is megigényelhető?

Lakáshitel önerő és ingatlan fedezet nélkül is megigényelhető?

Lakáshitel önerő és ingatlan fedezet nélkül is megigényelhető? Napjainkban csak az kaphat lakáshitelt, aki rendelkezik legalább egy 20 %-os önerővel, és bizony az ingatlan fedezet is szükséges ahhoz, hogy az igénylés sikeres lehessen. Nem lehet olyan bankot és pénzintézetet találni, ahol ezeket ki lehetne kerülni.

Miért ennyire fontos a lakáshitel esetében az önerő és az ingatlan fedezet is a bankoknak? Azért, mert a bankoknak biztosíték kell arra, hogy nem fizetés esetén sem károsítja meg őket egy adós sem, és a felajánlott ingatlanfedezet értékesítésével visszakapják a kölcsön adott összeget. Természetesen azonban, nem csak az önerő és az ingatlan fedezet a feltétele a lakáshitel igénylésnek, hiszen még számos dolog kell ahhoz, hogy valaki megkaphassa a kért kölcsönt.

Jól meg kell gondolni a lakáshitel igénylését, hiszen nagyon hosszú évekre kötelezi el magát az ember anyagilag. A bankok pontos törlesztést várnak, és nemfizetés esetén nem csak a megvásárolt ingatlan kerülhet veszélybe, de a fedezetül felajánlott ingatlan is.

  
Iktatva: Önerő Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752