0

Lakáshitel törvény

Lakáshitelek felvételére megannyi törvény született már, mégis évről évre több és több törvény és jogszabály érik be, mely szigorítja, vagy kordában tartja a lakáshitelek felvételét. de miről is van szó? Ahhoz, hogy valaki egyáltalán bemehessen egy bankba és saját maga vagy cég nevében eljárjon, ahhoz törvényi keretek biztosítják a feltételeket.

A lakáshitel igényléséhez például el kell, hogy múljunk 18 évesek, és magyar állampolgárnak kell lennünk, vagy devizabelföldi személynek, ezt is törvény írja elő. A lakáshitelek államilag kamattámogatott verziója is törvény alkotta hitel, hiszen, csak akkor kapunk támogatást, ha bizonyított a lakáscél, és annyi gyermekkel rendelkezünk adott kamatkedvezményhez, amennyi elő van írva.

Lakáshitel törvény jogi keretet ad a lakáshitel szerződésnek

Lakáshitel törvény jogi keretet ad a lakáshitel szerződésnek

Ahhoz is törvényi keretek tartoznak, hogy az ingatlan értékbecslő, aki a jelzálognak szánt ingatlan értékét kalkulálja ki, milyen keretek között léphet a lakásba vagy házba, mit és hogyan kell pontosan vizsgálni, és ebből miket kell leszűrnie. A lakáshitel szerződés egyes pontjait, és azok pontos érthetőségéit is segítenek a törvények rendbe szedni.

Nemcsak a lakáshitelre vonatkozó részekre vonatkoznak a lakáshitel törvények, hanem a teljes banki működés kereteit is törvények és jogszabályok alakítják. Ha nem lennének ezek a törvények, akkor a bankok és pénzintézetek bármit beleírhatnának a szerződésbe, az ügyfelek pedig visszaélhetnének a túlzott önállősággal a törlesztő részlet felett. Fontos, hogy a törvényeket mind mi, mind a bank betartsa.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752