0

Lakáshitelek bankoknál

Lakáshiteleket főleg bankoknál szoktak igényelni az emberek, de kevesen tudják, hogy nem csak bankokhoz, hanem különböző hitelközpontokhoz, és hitelintézetekhez is fordulhatunk ha lakáshitelre van szükségünk. A lakáshitel összege nem azon múlik, hogy hol vesszük fel, hanem, hogy milyen konstrukció a legtesthezállóbb számunkra.

A bankoknál a lakáshiteleket mindig nagyon szigorú körülmények között folyósítják ki, igen komoly vagyonvizsgálat folyik egy-egy lakáshitel szerződés megkötése előtt. A bankok – főleg a válság óta – nem szívesen vállalnak nagy kockázatot, és inkább csak olyan igénylőnek biztosítanak a rendelkezésére lakáshitelt, akinek biztos anyagi fedezete van és biztos, hogy közép és hosszútávon is fizetni tudja majd a lakáshitelt.

Lakáshiteleket nagy bankoknál érdemes felvenni

Lakáshiteleket nagy bankoknál érdemes felvenni

A bankok 10% környékén adják a lakáshiteleket, azonban ez változhat, hiszen minden egyes kamatemelésnél, amikor a magyar jegybank az MNB alapkamatot emel, akkor a törlesztőrészletünk is magasabb lesz. Az igénylés leadása után a bankok ellenérzik a jövedelmünket, és a jövedelemigazoláson található telefonszámot felhívják, és beszélnek a munkaáltatóval, hogy biztos rendben van-e a papír.

Ez után a bankok még ingatlan értékbecslőt is küldenek ahhoz az ingatlanhoz, amelyikre a jelzálog be lesz jegyezve, hogy felmérje mekkora az értéke, és ez alapján a bankban ki tudják kalkulálni, hogy mekkora lehet a lakáshitel összege. Miután ez is megtörtént, kikalkulálják a törlesztő részletet is, és megírják a lakáshitel szerződést is, melyet később majd alá lehet írni.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752