0

Megoszlanak a vélemények a lakáshitel igényléséről!

A válság beköszöntével jelentősen megváltozott az élet hazánkban is. A bankok már csak jelentős szigorításokkal adnak hitelt, legyen szó bármilyen hiteltípusról is, az emberek pedig sokkal jobban meggondolják, hogy bele merjenek- e vágni egy kölcsön igénylésébe. A legnagyobb dilemmát talán a lakáshitel okozza, hiszen itt akár több tíz évről is lehet szó, mire a kölcsönt kitörlesztik az adósok. Ennek ellenére megegyezik a véleménye abban az embereknek, hogy a legtöbben csak is lakáshitel igényléssel fognak tudni saját ingatlant szerezni.

Megoszlanak a vélemények a lakáshitel igényléséről!

Megoszlanak a vélemények a lakáshitel igényléséről!

Megoszlanak a vélemények a lakáshitel igényléséről, hiszen van előnye és hátránya is annak, ha az emberek ezzel a lelehetőséggel akarnak élni. Előnye a lakáshitelnek, hogy ma már forintalapúak a kölcsönök, így nem kell félni az árfolyam ingadozástól, mint a svájci frank esetében. Ez pedig egy kis biztonság érzetet adhat a leendő adósoknak, hogy mire a hitel törlesztés végére érnek, akkor is fix lesz a törlesztő részletük összege.

Abban valószínűleg egyetértőek a vélemények azonban, hogy a lakáshitel igénylésnek vannak hátrányai, buktatói is. A legtöbben talán attól félnek, hogy nem tudhatják, hogy lesz- e akár néhány éven belül is biztos munkahelyük, vagy épp nem fog- e változni a fizetésük, ezáltal tudják- e biztosra vállalni azt, hogy a törlesztő részelteket időben és pontosan fizetni tudják. Nehezíti még a lakhitel igénylést, hogy a bankok már kérhetnek nem csak jövedelemigazolást, de ingatlan fedezetet is egy lakáshitel esetében.

Érdemes akár szakértő véleményét is kikérni a lakáshitel igénylés előtt, és az sem árt, ha több bank hitelajánlatát is megnézik, hiszen csak így lehetnek majd biztosak abban, hogy a legjobb ajánlatot választották. A lakáshitel igénylés nagy terhet jelenthet, már csak azért is, mert nagy futamidőre szokták adni, így akár 20 évre is elkötelezheti magát az ember!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752