0

Milyen lakáshitel lehetőségek vannak manapság a bankok piacán?

Szerencsések azok az emberek, akik az otthonteremtésüket meg tudják oldani lakáskölcsön nélkül. A lakáshitel igénylés manapság bizony már nem egy egyszerű feladat, sok feltételnek kell sikeresen megfelelni ahhoz, hogy valaki meg is kapja az igényelt összeget. Lakáshitel esetében sem csak olyan lehetőségekről beszélhetünk, ahol a pénzt ingatlan vásárlására lehet felhasználni.

Milyen lakáshitel lehetőségek vannak manapság a bankok piacán?

Milyen lakáshitel lehetőségek vannak manapság a bankok piacán?

Milyen lakáshitel lehetőségek vannak manapság a bankok piacán? A legtöbbek által igényelt lakáshitel általában az, ahol a kölcsön összegét a ház vagy épp lakás megvásárlására veszik fel. Az ilyen lakáshitelek estében bizony szükséges már az önerő. A válság bekövetkezte előtt még voltak olyan hitelajánlatok, ahol nem kértek önerőt, mára ez már megváltozott, és minden bank elvár bizonyos százalék önerőt.

Nem minden lakáshitel esetében kell azonban önerő, vannak olyan lehetőségek is, amikor a bankok már nem feltétlen ragaszkodnak hozzá. Lakáshitel bővítésre, és felújításra is lehet igényelni, és ezeknél a lehetőségeknél már kevesebb szokott lenni az igényelt pénz összeg, mint egy vételár esetében, így elképzelhető, hogy a bankok nem kérnek önerőt az igénylőktől.

Egy lakáshitel igénylése természetesen mindig rejt magában rizikót. A törlesztést általában hosszú futamidővel szokták aláírni, és az évek alatt mindenkivel megtörténhet az, hogy anyagi problémák merülnek fel. Ilyenkor jó ha van egy kis tartalékja az embernek, vagy ha egy segíteni tudó család áll a háttérben mögöttük, hiszen nem fizetés esetén akár még az ingatlanukat is elveszíthetik.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752