0

Mire figyeljünk a lakáshitel igénylés során?

Azok, akik saját ingatlant tudnak vásárolni, hitel nélkül, nagyon szerencsés helyzetben vannak. Nem is csak azért, mert a lakáshitel igénylés folyamata bonyolult és hosszadalmas is lehet, hanem azért, mert nem kell több tíz évig is aggódniuk amiatt, hogy biztosan tudják- e majd fizetni a havi törlesztő részleteket időben és pontosan. Azok, akik nincsenek ilyen szerencsés helyzetben, és lakáshitel igénylésén gondolkodnak, jó ha még a folyamat elején tudják, mire érdemes figyelniük.

Mire figyeljünk a lakáshitel igénylés során?

Mire figyeljünk a lakáshitel igénylés során?

Mire figyeljünk a lakáshitel igénylés során? Az egyik legfontosabb azzal tisztába lenni, hogy igenis lehet a pénzintézetek ajánlatai között eltérés, így érdemes több bank ajánlatát is megnézni, mielőtt véglélegesen eldöntenék, hol is igénylik meg a lakáshitelüket. Ebben akár az interneten is elérhető hitelkalkulátor is segítségükre lehet.

Mire figyeljünk még a lakáshitel igénylés előtt? Érdemes átgondolni, hogy biztosan be tudják vállalni ezt a hatalmas anyagi terhet. Gondolják át: mennyire biztos a munkahelyük, mekkora a bevételük, milyen kiadások merülhetnek fel még havonta, és pénzügyi nehézségek esetén van- e a környezetükben egy olyan családtag, akire lehet anyagilag számítani.

A lakáshitel igénylést megelőzően is már sok dologra kell figyelni, hiszen ez egy életre szóló döntés is lehet. Abban az esetben, ha nem tudnák még sem fizetni a hitelüket, akár az ingatlan is veszélybe kerülhet. Amennyiben bizonytalanok, jó ötlet lehet felkeresni egy pénzügyi szakembert, aki segítségükre lehet a hitelek korántsem egyszerű világában.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752