0

Mit kell tudni a manapság lakáshitelhez szükséges önerőről?

Azok, akik úgy döntenek, hogy az álmaik otthonának megvásárlásához lakáshitelt fognak igényelni, nincsenek könnyű helyzetben. Nem olyan egyszerű napjainkban a lakáshitel igénylés folyamata, már csak azét sem, mert sok feltételnek szükséges megfelelni a sikeres kölcsönhöz jutáshoz az embernek. Régen, a válság előtt ez jóval könnyebb volt, most viszont már a bankok óvatosak abban, hogy kinek adnak hitelt. A céljuk ezzel nem az, hogy kiszúrjanak az emberrel, hanem meg akarják óvni a felelőtlen hiteligényléseket, és a lakosságot az eladósodástól.

Mit kell tudni a manapság lakáshitelhez szükséges önerőről?

Mit kell tudni a manapság lakáshitelhez szükséges önerőről?

Mit kell tudni a manapság lakáshitelhez szükséges önerőről? Az önerő kérdése is változott a válság óta. Régen még lehetett minimális önerő vel, sőt egyes helyeken önerő nélkül is lakáshitel igényelni, abban az esetben, ha valakinek magas volt a jövedelme. Ez mára viszont megváltozott, és a lakhitelhez szükséges körülbelül egy 20 %-os önerő, mely ha nincs meg, akkor az igénylés nem lesz sikeres.

Mitől függ, hogy mekkora a lakáshitelhez szükséges önerő mértéke? A már fentebb említett 20%- os önerő nem minden esetben fix, hiszen bankonként lehetnek eltérések. Általában a megvásárolni kívánt ingatlan méretétől, árától, az igénylő jövedelmétől, és a hitel mértékétől teszik függővé, hogy pontosan mennyi önerővel kell rendelkeznie a leendő adósnak. Nem minden esetben kell azonban önerő egy lakáshitelhez!

Abban az esetben nem kell azon gondolkodni egy lakáshitel esetében, hogy a szükséges önerőt hogy fogják előteremteni, ha a kölcsönt nem ingatlan vásárlásra igénylik, hanem már a meglévő otthonuk felújítására, vagy épp kibővítésére. Mivel ezek kisebb összegű beruházások szoktak lenni, így akár elképzelhető az, hogy nem kérnek majd a bankok önerőt az igényléskor.

  
Iktatva: Önerő Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752