0

Támogatott lakáshitel korszerűsítésre

Támogatott lakáshitel korszerűsítésre is igényelhető. Ha lakáshitelt igénylünk, akkor több féle módon felhasználhatjuk, hiszen nem csak lakásvásárlási célra költhető. A lakáshitel összegéből használt lakásunkat vagy házunkat felújíthatjuk, korszerűsíthetjük, modernizálhatjuk. A lényeg, hogy a lakás vagy a ház értékének, a felújítás után magasabbnak kell lennie.

A felújítás lehet festés, mázolás, közműfelújítás, burkolatcsere stb.; továbbá lecserélhetjük a tetőt, felújíthatjuk a fürdőszobát, konyhát, klímát szerelhetünk be. Nagyon fontos, hogy a korszerűsítésről szóló számlákat a hitel futamidejéig, de legalább 5 éven át tartsuk meg magunknak, hogy be tudjuk mutatni egy esetleges ellenőrzéskor.

Akár egy napkollektor is csökkentheti a kamatot!

Akár egy napkollektor is csökkentheti a kamatot!

Bizonyos pénzintézeteknél kamattámogatás igényelhető arra az esetre, ha a lakásfelújítás kifejezetten környezetkímélő, megújuló energiaforrásokat felhasználó eszközökkel van felszerelve: ilyen lehet a geotermikus fűtés, vagy a napenergia napkollektorral való felhasználása. Attól függetlenül, hogy a lakáshitel összege nem vásárlásra, hanem felújításra van felhasználva, az igénylés még ugyan az a folyamat, mint alapesetben lakásvásárláskor.

Támogatott lakáshitelhez a kamattámogatásra való igényt írásban kell jeleznünk a bank felé. Kamattámogatás mértéke mindig egyénfüggő. Néhány tized százaléktól néhány százalékig terjedhet a kamatkedvezmény, mely a gyermekek számától is nagyban függ., és természetesen az ingatlan értékétől, melyet jelzálogként adunk a kölcsönügylethez. Ennek az értékét a bank által kiküldött értékbecslő fogja felmérni.  Jövedelemigazolást is ki kell kérnünk a munkahelyünkről, melyet a lakáshitel igénylésekor szintén le kell adni.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752