0

10 millió forint lakáshitel – milyen kondíciókkal?

10 millió forint lakáshitel igényelhető a bankoknál, pénzintézeteknél. Ez egy közepesen nagy összegnek számít, akkor lehet igényelni, ha elegendő jövedelmünk és fedezetünk van hozzá. Minimálbérrel rendelkező igénylő nem tud ekkora összeget kérvényezni, ehhez legalább a magyarországi bruttó átlagkereset és magas értékű ingatlan szükséges. 2013-ban is már csak forintban igényelhető.

A lakáshitel kamata nagyjából 8-15% körül alakul. A kamat akkor csökkenthető, ha írásban leadjunk a bankban a kamattámogatott lakáshitelhez a kamattámogatás iránti igénylést. Kamattámogatott lakáshitelnél a kamattámogatás mértéke főleg a gyermekek számától függ, ezzel 3-4%-al lehet csökkenteni a kamatot. A kamattámogatott lakáshitel igénylést 2014. december 31-ig lehet írásban kérvényezni.

Magas értékű ingatlanra van szükség

Magas értékű ingatlanra van szükség

10 millió forint lakáshitel igényléséhez nemcsak viszonylag magas jövedelemre, hanem ingatlanbiztosítékra, vagy biztosítékokra van szűkség. Ezért a lakás vagy a ház, amit megveszünk, mindenképpen minimum 13 milliót kell, hogy érjen. ha nem ér annyit, akkor pótfedezetet kell biztosítanunk. Nem feltétlenül saját ingatlant lehet fedezetként biztosítani, bevonhatunk másokat is zálogkötelezettnek.

A lakáshitel kamata, és ezzel a törlesztő részlete akkor csökkenthető még lejjebb, ha annál a banknál vezetjük a számlánkat, ahol felvenni kívánjuk a lakáshitelt, és oda is kérjük a jövedelmünket. Ha legalább két csoportos beszedési megbízást kötünk még velük, akkor a kamat még lejjebb vihető, akár összesen 2-4%-os is nyerhetünk. A 10 millió forint igénylésétől számítva körülbelül 2 hét mire elkészül a szerződés tervezet, majd annak aláírása után további 2-3 hét mire folyósít a bank.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752