0

A nagy kérdés: lakáshitel vagy albérlet?

Sokszor lehet hallani, hogy nagy vitatémának számít az az emberek között, hogy az albérlet a jobb, vagy ha valaki lakáshitelt igényel. Az embereket ez a téma valóban nagyon megosztja, hiszen mind a két lehetőség mellet vannak érvek és ellenérvek is. Nézzük meg most kicsit jobban ezeket!

A nagy kérdés: lakáshitel vagy albérlet?

A nagy kérdés: lakáshitel vagy albérlet?

A nagy kérdés: lakáshitel vagy albérlet? Az albérlet mellett szól, hogy nincs akkora anyagi kötelezettség, mint egy lakáshitel esetében. Az is az albérlet bérlők mellett szól, hogy ha bármi baj van az ingatlannal, akkor könnyebben mozdulni tudnak, hiszen egy saját lakást nagyon nehéz lehet manapság eladni, pláne valós értéken. Egy albérlet előnye lehet még, hogy amennyiben valami elromlik a lakásban, azt a tulajdonos fogja jobb esetben kifizetni, az bérlőnek nem kerül pénzbe.

A lakáshitelnek viszont nagy előnye az albérlettel szemben, hogy sokszor a havi bérleti díj annyi lehet nagyjából mint egy havi törlesztő részlet, és akkor már valóban jobb érzést adhat az, hogy a saját ingatlanukba ölik bele a pénzt, mint egy olyanba, amit csak bérelnek. Saját lakás azért is lehet még jobb, hiszen itt valóban azt csinálhat az ember, amihez kedve van, nem kell a tulajdonoshoz alkalmazkodni. Az albérlet ellen pedig egy igen nagy ellenérv az lehet, hogy nagyon nehéz jó és megbízható főbérlőt találni napjainkban.

Az albérlet és a lakhitel mellett és ellen is szólnak tehát érvek. Sajnos valóban nem mindenki teheti meg azt, hogy egyből lakáshitelt igényel, hiszen ehhez önerő és ingatlan fedezet is szükség lehet, így kezdésnek sok fiatal indul neki az életnek egy albérletben. Előbb- utóbb azonban a legtöbben vágyni kezdenek egy saját otthonra, így érdemes minden hónapban félre is tenni egy kicsit!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752