0

Állami támogatás lakáshitelre – 2 vagy akár 3%-ot is nyerhetünk!

Állami támogatás lakáshitelre igénylehető 2014-ben is. A kamattámogatott lakáshitellel a kormány a bankokon keresztül közvetve segíti a támogatott lakáshitelre jogosultak igénylését. A kamattámogatott lakáshitel olyan 18 évnél idősebb magyar állampolgárságú természetes személy veheti fel, akinek az igazolt jövedelme eléri a minimálbért, vagy meghaladja azt, mindezt egy olyan munkahelyen, ahol a próbaidejét már letöltötte, határozatlan munkaszerződéssel már legalább ugyan annál a cégnél dolgozik egy éve.

A lakáshitel felvételének másik feltétele, hogy legalább 180 napja szerződése van a társadalombiztosítással, és hozzájárul ahhoz, a bank néhány, az igényléskor megadott adatot átadjon a kincstárnak és a NAV-nak. Az igénylőnek nem lehet semmilyen irányban köztartozása. Az állami támogatású lakáshitel célja lehet használt lakás vagy ház vásárlása, vagy felújítása, korszerűsítése, modernizálása, lényeg, hogy a lakáshitel felhasználása lakáscélú legyen.

A kamattámogatás 2-3% is lehet

A kamattámogatás 2-3% is lehet

Így lehet akár bővíteni is a már meglévő ingatlant, vagy építési telket is lehet vásárolni, sőt építkezni is építkezhetünk. A hitel igénylését 2014. december 31-ig kell jeleznünk, utána a konstrukció várhatóan megszűnik. Az igénylőnek minél több gyermeke van, annál nagyobb lehet az állami támogatás.

Az állam nem adókedvezménnyel, vagy közvetlenül készpénzzel segíti az igénylőt, hanem a lakáshitel kamatát igyekszik lefaragni, a feltételektől függően akár 1-3%-is könnyíthet a kamatterheinken. Jelenleg az irányadó alapkamat igen alacsonyan áll, ezért érdemes minél hamarabb megigényelni a hitelt, hogy még alacsonyabb legyen a kamat, és ez által a törlesztő részlet is.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752