0

Banki lakáshitel kalkulátor

A lakáshitel igénylésénél is szükség van a kalkulátor segítségére, ezek közül a két legismertebb a különböző pénzintézetek honlapján található kalkulátorok és az intézetek saját belső használatú kalkulátorai. Az internetes lakáshitel kalkulátorok esetében minden esetben megjegyzi az adott pénzintézet weboldala, hogy az adat melyet látunk csak tájékoztató jellegű.

A saját, belső használatú lakáshitel kalkulátort pedig szigorúan csak a banki alkalmazottak érhetik el és használhatják. Ezek nem térnek el nagyban a számunkra elérhetőtől, csak jóval részletesebbek és frissebbek. Lakáshitel kalkulátorok közül mindig a legfrissebbet kell letölteni, mely mindig az aktuális bankközi kamattal számol. Ha nem Excel alapú „letöltős” kalkulátor, hanem online felületű, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a legfrissebb verzióval dolgozunk.

Lakáshitel kalkulátor fontos része az igénylési folyamatnak

Lakáshitel kalkulátor fontos része az igénylési folyamatnak

Az online elérhető lakáshitel kalkulátorok esetében elég, ha beírjuk a bevételeinket, és a rendelkezésre álló fedezeteink értékét, valamint, hogy hány évre szeretnénk a hitelt felvenni. Így megkaphatjuk, hogy mekkora törlesztő részlettel mekkora hitelt kaphatunk. Másik eshetőség, ha beírjuk azt a hitelösszeget, melyet felvennénk és egy törlesztő részletet, melyet havi szinten vállalni tudunk. Ekkor megkaphatjuk azon feltételeket, melyeket jövedelem szinten kell havonta vállalnunk.

A végén az is kiderül, hogy hány évig kell a lakáshitel törlesztő részletét fizetni. Mielőtt lakáshitelt veszünk fel, mindig használjuk a lakáshitel kalkulátort, hiszen olyan veszélyekre is felkészít, mint például egy kamatemelés, mely százalékonként 3-8000 forinttal is növelheti a havi törlesztő részletet.

  
Iktatva: Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752