0

Deviza alapú lakáshitel kiváltása

Deviza alapú lakáshitel kiváltása is lehetséges. Ha ilyen típusú lakáshitelt szeretnénk kiváltani, akkor azt többféle módon tehetjük meg. Az egyik módja  a kiváltásnak, ha a lakáshitelnek megfelelő összeggel már eleve rendelkezünk, így nincs más dolgunk, mint egy végtörlesztésért folyamodni a bankfiókba. Ehhez egy végtörlesztés iránti kérelmet kell kitöltve, aláírva leadnunk.

Amint ez megtörtént, biztosítani kell a megfelelő összeget, melyet a bank fog megmondani. mivel devizahitelről van szó, így az árfolyam ingadozása a végtörlesztés összegét is befolyásolja. Tehát fontos, hogy biztos legyen elég fedezetünk a kiváltásra. A végtörlesztés után a kiváltás megtörtént, egy nullás igazolást kell már csak a banktól kikérni, hogy nincs már tartozásunk feléjük.

Nem biztos, hogy érdemes kiváltani a devizahitelt

Nem biztos, hogy érdemes kiváltani a devizahitelt

A másik módja a kiváltásnak, ha forinthitelt veszünk fel a számlavezető banknál, vagy egy másik pénzintézetnél, és abból váltjuk kis a meglévő devizahitelünket. Forint alapon a hitel egyszerűbben fizethető, de ne felejtsük el, hogy hiába nincs kamatkockázat, forinthitelt még mindig nagyon költséges igényelni és fizetni is a magas kamatok miatt.

A harmadik variáció, ha eladjuk az ingatlant, amire a jelzálog van bejegyezve és abból fizetjük ki a hitelt. Ehhez egy nagyon speciális engedélyezés szükségeltetik, hiszen, mivel a banknak van rajta jelzálogjoga, így alapértelmezett esetben nem adhatnánk el. Ezt végső megoldásként maguk a bankok szokták felajánlani, de ezt is csak olyan esetben, ha az ügyfél teljesen fizetésképtelen.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752