0

Életbiztosítással kombinált lakáshitel – kötelező?

Életbiztosítással kombinált lakáshitel igénylése azért praktikus és biztonságos, mert ha az igénylővel – általában bármilyen, a lakáshitel havi törlesztő részlet fizetését befolyásoló – esemény történik, akkor a biztosító fizeti a lakáshitelt helyettünk. Természetesen ennek is sokféle konstrukciója és fajtája van, és természetesen a havonta fizetendő életbiztosítás díja és függ a szolgáltatás tartalmától.

Ha életbiztosítás is van a lakáshitelünk mellé, akkor tény, hogy a lakáshitel fizetését sokkal felszabadultabban és nagyobb nyugalomban tehetjük meg, hiszen tudjuk, hogy van egy biztos háttér mögöttünk, aki segít a bajban. Ennek viszont természetesen-, mint minden szolgáltatásnak – ára van, olykor nem is kevés. Hiszen a legtöbb biztosító életbiztosítás esetében csak néhány hónapot fizet egy-egy nem várt esemény után, vagy legalábbis szerződésben limitálja a fizetett hónapok számát.

Baleset esetén sem kell aggódnunk a lakáshitelünk miatt

Baleset esetén sem kell aggódnunk a lakáshitelünk miatt

Alapesetben köthető olyan életbiztosítás, mely elhalálozás esetén a biztosító visszafizeti a teljes hitel összegét, de általában nem ez a jellemző, hiszen ennek a biztosításnak a havi díja esetenként vetekszik a lakáshitel törlesztő részletének nagyságával. A legtöbb életbiztosítás olyan események bekövetkezésére köttetik, mely lehet hirtelen munkanélküliség, rokkantság, hosszú betegség, kórházi tartózkodás, leszázalékolás, stb., hiszen ezek olcsóbbak.

Amennyiben rendelkezünk lakáshitellel, nagyon fontos, hogy kössünk mellé életbiztosítást is. Sőt, régebben, még a válság előtt nagyon sok bank kötelezte is az ügyfeleket erre, főleg olyan esetben, ha az ügyfél idős volt, vagy a fedezet viszonylag gyengébb volt. Ha van életbiztosítása a lakáshitel igénylőnek, akkor idős korában nem kell attól tartania, hogy a gyermekei, unokái megöröklik a hitelt.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752