0

Gyermekvállalás lakáshitel mellett – kedvezőbb törlesztőrészlet!

Gyermekvállalás lakáshitel mellett azért lehet előnyös, mert több helyről is abban a pillanatban kaphatunk pénzbeli támogatást, vagy jogosultak lehetünk rájuk. Ha gyermekvállalás egybekötődik a lakáshitel felvételével, akkor nemcsak a GYES-t, illetve családi pótlékot kaphatunk, de jogosultak lehetünk az államilag kamattámogatott lakáshitelre is.

Az adókedvezményes konstrukciót leváltó kamattámogatott lakáshitel azon gyermekeseknek segít, akik saját lakást, vagy házat szeretnének. A támogatás mértéke attól függ, hogy az igénylő milyen anyagi körülmények között él, és hány gyermeke van. Ugyanis minél több gyermeke él a lakáshitel igénylőjének egy háztartáson belül, annál nagyobb támogatásra lehetnek jogosultak.

A kamattámogatott lakáshitel akár gyermekvállalásra is ösztönözhet

A kamattámogatott lakáshitel akár gyermekvállalásra is ösztönözhet

Az új támogatási rendszer közvetve az államtól jut el az igénylőhöz a bankon keresztül. Az állami támogatású lakáshitel felhasználható használt vagy új építésű lakás vagy ház megvásárlására, vagy akár bővítésére is, főleg ha több gyermek várható a családban a jövőben. Ezeken felül a már meglévő ingatlant fel is újíthatjuk, korszerűsíthetjük, a lényeg, hogy lakáscélú legyen a költekezés.

Ha építkezni akarunk, azt is megtehetjük ebből a típusú lakáshitel konstrukcióból, ugyanis építési telket is vásárolhatunk a hitelösszegből, és építkezhetünk is rá, a lényeg, hogy az elkészült ingatlannak a lakásingatlan besorolást kell a végén kapnia. Építkezés esetén több bank is csak szakaszosan folyósít, és az építkezés folyamatától függően utalja a hitel összegét a megadott bankszámlaszámra.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752