0

Hogyan történhet a lakáshitelek leggyorsabb összehasonlítása?

Azok, akik eldöntötték, hogy saját ingatlant vásárolnak, nincsenek könnyű helyzetben. Vannak persze szerencsések, akik rendelkeznek akkora megtakarítással, hogy ki tudják egészében fizetni gond nélkül a vételárat, ám sokan kényszerülnek arra, hogy lakáshitelt igényeljenek a vásárláshoz. Egyre több bank és pénzintézet található ma Magyarországon, nem mindig egyszerű megtalálni közülük az épp számunkra legelőnyösebb ajánlatot.

Hogyan történhet a lakáshitelek leggyorsabb összehasonlítása?

Hogyan történhet a lakáshitelek leggyorsabb összehasonlítása?

Hogyan történhet a lakáshitelek leggyorsabb összehasonlítása? Amennyiben eldöntötték, hogy lakáshitelt fognak igényelni ahhoz, hogy a saját ingatlanukat meg tudják venni, nem kell egyből bankról bankra menni, és érdeklődni az ajánlatokról. Létezik már online is használható hitelkalkulátor, mely néhány adat megadásával megmutatja, hogy melyik bank milyen lakáshitel futamidőt és törlesztő részleteket vár el az adósaitól.

Nem szabad azonban a lakáshitel kalkulátorok összehasonlításának végeredményét fillérre pontosan készpénznek venni, hiszen a valóságban azért eltérések valószínűleg lesznek, de egy fajta iránymutatásnak nagyon is jók, hiszen az ember el tud indulni néhány bank vagy pénzintézet irányában. Érdemes a legelőnyösebbnek tűnő bankok ajánlatait már személyesen is megérdeklődni, hiszen az ott dolgozók a legnaprakészebbek a lakáshitelek terén.

Nem szabad elfelejteni, hogy a lakáshitel igénylése nagyon komoly lépésnek számít, hiszen a nyugdíjas évekig is eltarthat, amíg ki tudják törleszteni a felvett összeget. Nagyon figyelni kell arra, hogy mindig időben és pontosan folyjon a törlesztés, hiszen nem fizetés esetén akár az ingatlan is veszélybe kerülhet.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752