0

Ingyenes lakáshitel kalkulátor – hogyan használjam?

Ingyenes lakáshitel kalkulátor szinte minden Magyarországon megtalálható pénzintézet weboldalán megtalálható, legyen az bank, hitelintézet, vagy egyéb pénzügyi szolgáltató cég. Ezeket a kalkulátorokat ingyenesen használhatja bárki, nem kerül pénzbe, nem kérnek semmilyen ellenszolgáltatást a bankok érte. Ha lakáshitel kalkulátort szeretnénk használni, akkor elég, ha felmegyünk akármelyik pénzintézet weboldalára, és kiválasztjuk a kalkulációnál elérhető felületet.

Két féle lakáshitel kalkulátor létezik, mind a kettő ingyenesen használható vagy letölthető. Az egyik egy sima online felület, melynek az előnye, hogy a bankok folyamatosan frissítik, és ha másnap felmegyünk rá, akkor is már a legfrissebb adatok szerinti (frissített hirdetmények, új kondíciók, stb.) kalkulációt kapjuk. Azonban ezt letölteni nem tudjuk, csak állandó internet-kapcsolattal tudjuk használni.

Saját lakáshitel kalkuláció ingyen!

Saját lakáshitel kalkuláció ingyen!

A másik lehetőség, egy olyan lakáshitel kalkulátor, mely egy Excel-formátumban van feltöltve az adott bank honlapjára, melyet ingyenesen le is tölthetünk. Ennek előnye, hogy letöltés után bármikor használhatjuk, portábilis, és sokféleképpen variálható. Azonban tudni kell, hogy ez nem tudja önmagát frissíteni, ezért mindig le kell egy újabb verzióját tölteni.

Jó ha nem felejtjük el azt sem, hogy ezek a lakáshitel kalkulátorok akármilyen részletesek is, csak tájékoztató jellegű adatokkal szolgálnak, nem feltétlenül annyi lesz a lakáshitelünk törlesztő részlete, amennyit az otthoni kalkulációban kapunk, hiszen minden ügylet más és más, nincs két egyforma ügylet, a bankok saját eljárásrendje és saját kalkulációja eltérő adatokat hozhat ki!

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752