0

Kedvezményes lakáshitel

Kedvezményes lakáshitel igényléséhez néhány olyan feltételnek kell megfelelnünk, mellyel ezeket a kedvezményeket megkaphatjuk. A kedvezmények, melyekkel a lakáshitel olcsóbbá válik adott esetben összevonhatóak. Ha egy vagy több gyermekkel rendelkezünk, akkor részesülhetünk a kamattámogatott lakáshitelek által nyújtott előnyökből. Ez esetben akár 3-4%-os is nyerhetünk, és ezzel igen komoly mértékben csökkenhet a lakáshitelünk havi törlesztő részlete.

Kedvezményes lakáshitel nem csak gyermek meglétekor érhető el, hanem más egyéb kamatfelár csökkentő kondíciók kihasználásával is. Ugyanis egy adós minél jobb adás besorolást kap a lakáshitel igénylés bírálata során, annál alacsonyabb kamatfelárat számol fel a bank, mivel kisebb a kockázat. Ilyen lehet a jóval minimálbér feletti jövedelem, a egynél több ingatlan fedezet, valamint az önerő is.

Egyszerre több kedvezményre is jogosultak lehetünk

Egyszerre több kedvezményre is jogosultak lehetünk

Minél nagyobb kockázatot jelent a banknak egy ügyfél, annál nagyobb lesz a kamatfelár is, azonban ez a felár csökkenthető azzal, ha a bankkal leszerződve kettő vagy több csoportos beszedési megbízást kötünk akár közüzemi, akár más számla befizetésének céljából, illetve ha a fizetésünket is oda utaljuk, ahol a lakáshitelt vesszük fel.

A felsorolt kedvezmények azonban legtöbb esetben mind összevonhatóak, tehát ha több gyermekkel rendelkezünk, továbbá van egy kis önerőnk, és a fizetésünk is oda jön, ahonnét a lakáshitelt igényeltük, akkor 5-7% kamatot is spórolhatunk, amely már igen nagy összeg, főleg ha teljes futamidőre kivetítve nézzük.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752