0

Kedvező lakáshitel

Kedvező lakáshitel felvétele többféleképpen lehetséges. Amennyiben családunk van, akkor a gyermekeinkre kérhetünk kamatkedvezményt. Ennek legegyszerűbb formája a kamattámogatott lakáshitel felvétele. Minden bank a lakáshitel kondícióiban meghatározza, hogy egy-egy gyermek megléte esetén gyermekenként hány százalék kamatkedvezményt ad. Nekünk annyi dolgunk van csak, hogy megvizsgáljuk, hogy bankonként, ez a kedvezmény hány százalék.

Nyilván minél magasabb a kamatkedvezmény, annál alacsonyabb a lakáshitel havi törlesztő részlete is. Legjobb esetben akár 5%-ot is nyerhetünk, ha kiszámoljuk ezt havi és éves szinten, valamint az egész futamidőre akkor láthatjuk, hogy ez egy viszonylag komoly összeget takaríthatunk meg. De nemcsak gyermekek után jár a kamatkedvezmény.

A családosok további kedvezményekre jogosultak

A családosok további kedvezményekre jogosultak

Amennyiben a jövedelmünk magasabb a minimálbérnél, és arra a bankszámlaszámra kérjük utalni a havi fix jövedelmünket, ahol a lakáshitelt kívánjuk felvenni, akkor további kamatkedvezményre lehetünk jogosultak, továbbá, bizonyos bankoknál akkor is jár a kamatkedvezmény, hogy ha havi szinten kettő vagy három csoportos beszedési megbízásra szereződünk le náluk.

Érdemes nagyon alaposan utána olvasni a különböző pénzintézetek lakáshitel kondícióit, hiszen kis idő befektetéssel, egy elég komoly összeget spórolhatunk meg. Amennyiben úgy döntünk, hogy leszerződünk az egyik bankkal, kérjük ki a lakáshitel tanácsadó véleményét és tapasztalatait, beszéljünk ismerősökkel és vessünk össze minden fontos információt, hogy a végén a lakáshitel szerződés aláírásakor, illetve a hitel fizetésekor már ne érjen bennünket semmilyen kellemetlen meglepetés.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752