0

Közös lakáshitel

Közös lakáshitel felvétele szinte kötelező, ha házasságban élünk valakivel. Ugyanis a lakáshitel ügyletbe a házastársat be kell vonni, mint adóstárs. Ilyenkor természetesen mind a két fél jövedelme együtt számít a lakáshitel felvételénél. Ha az ingatlan, amiben élünk, illetve az ingatlan melyet meg kívánunk vásárolni mind a két fél nevén van, akkor a házastárs egyben zálogkötelezett is lesz.

Közös lakáshitel felvételt akkor érdemes csak tervezni, hogy ha biztosak vagyunk benne, hogy közösen tudjuk, hosszú távon fizetni, ha mind a két félnek régóta megvan már a munkahelye, és van egy biztos havi fix bevétele, melyet jövedelemigazolással is igazolni tud, melyet a munkáltatójától tud kikérni. Fontos, hogy legalább hat hónap folyamatos munkaviszonyt várnak el a pénzintézetek, ahol már túlvagyunk a próbaidőn. 

Közösen egyszerűbb lakáshitelt felvenni

Közösen egyszerűbb lakáshitelt felvenni

A megfelelő lakáshitel kiválasztás után meg kell érdeklődni minden pontos részletet, és meg kell ismerni minden kockázatot, amely a lakáshitel felvételével jár. Közösen egyszerűbb a lakáshitel felvenni, hiszen – mint említve lett -, így mind a két fizetés beleszámít, a lakáshitel kalkulációt már úgy fogják a szakemberek kiszámolni, hogy mind a két bevétellel egyszerre kalkulálnak.

Lakáshitelt közösen is felvehetünk akár már meglévő lakás felújítására, korszerűsítésére és modernizálására is, de vehetünk használt vagy új lakást is, vagy akár még építkezhetünk is belőle. Bármelyiket is választjuk, jól gondoljuk át, hogy mekkora összeget vállalunk be havonta, mint törlesztő részlet, gondoljunk arra is, hogy ha esetleg átmenetileg az egyik fél munkanélkülivé válik ideiglenesen, akkor is tudjuk biztonsággal fizetni a lakáshitel összegét.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752