0

Lakáscélú hitel munkáltatói támogatás 2014 – kamatmentesen!

Lakáscélú hitel fizetéséhez munkáltatói támogatást lehet 2014-ben kérni. Az új, 2013 év végén hozott a cafeteriákat érintő rendelet által már nem csak a megszokott béren kívüli juttatásokat lehet igényelni. Eddig megszokhattuk, hogy étkezési csekkeket, SZÉP kártyát, üdülési csekket, sport vagy kultúra utalványt kapunk, vagy esetleg nyugdíj előtakarékossági számlát.

A munkáltató által fizetett lakáscélú támogatás viszont egy teljesen új cafeteria elem lett Magyarországon. A lényege, hogy a dolgozó lakáshitelét a munkáltató fizeti – persze abban az értékben ahogy esetleg egy másik cafeteriáját kapná. Az új cafeteria egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy egy olyan új fajta béren kívüli juttatás, ami után semmilyen adót vagy járulékot nem kell fizetni sem a munkáltatónak, sem a munkavállalónak.

Lakáscélú hitel munkáltatói támogatás kamatmentesen!

Lakáscélú hitel munkáltatói támogatás kamatmentesen!

Ez teljesen elüt az eddig megszokottól, hiszen ha nem is annyit mint a munkabér után, de a cafeteria után is kellett eddig mindig adót és vagy járulékot fizetni. A lakáscélú hitel munkáltatói támogatást 2014 január 1-től lehet kérni, de mivel a legtöbben már tavaly év végén lenyilatkozták a 2014-re vonatkozó cafeteria igényüket, ezért az új támogatás várhatóan csak nyártól lesz népszerű, amikor letelik a félév és újra lehet nyilatkozni a cafeteria milyenségéről.

Várhatóan igen kelendő lesz, hiszen igen sok dolgozónak van lakáshitele, és örülnének neki, ha havi szinten emiatt kevesebbet kéne a törlesztő részletre utalniuk. 

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752