0

Lakáscélú hitelek állami támogatással – 2-3% kamatkedvezmény!

Lakáscélú hitelek állami támogatással igényelhetők már most! A lakáshitelek közül választhatunk piaci kamatozásút, vagy államilag kamattámogatott verziókat. A piaci kamatozású lakáshitel lényege, hogy mindig az aktuális az MNB által közzétett irányadó alapkamathoz van mérve a lakáshitel kamata. De miért hívják piacinak?

A pénzpiacok mozgása befolyásolhatja az alapkamat mozgását. És ha az alapkamat mozog, akkor hozzá illeszkedve a lakáshitelek kamata is ingani kezd. Azonban az államilag kamattámogatott lakáshitel esetében az állam közvetve a bankokon keresztül támogatja a lakáshitel felvevőket a lakáshitel felvételében, méghozzá úgy, hogy a lakáshitel kamatfelének egy részét átvállalja.

100% adómentes lakáshitel támogatás

100% adómentes lakáshitel támogatás

Hogy mekkora részt vállal át, az attól függ, hogy a lakáshitel igénylőnek milyenek az anyagi körülményei, milyen fedezettel rendelkezik, és milyen a családi állapota. Ez a kamattámogatott lakáshitel típus a gyermekes családokra lett főleg kihegyezve, hiszen minél több gyermeke van valakinek, annál magasabb lesz az állami kamattámogatás mértéke. Az állami támogatás legújabb típusa a lakáshitelhez kötött cafeteria.

Ezzel az új béren kívüli juttatással ugyanis az állam lehetővé teszi a munkáltató számára, hogy a lakáshitellel rendelkező dolgozója részére a cafeteriát a dolgozó lakáshitelére fordítsa. Egy az egyben a munkáltató átutalhatja a munkavállaló havi cafeteria keretét, méghozzá ezt adó-, és járulékmentesen teheti meg. Ezzel a dolgozónak könnyebb, mert a cafeteriát nem kell külön az elfogadóhelyeken elköltenie, és csak annyi a dolga, hogy a lakáshitelére havonta kevesebbet fizet.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752