0

Lakáscélú hitelek kalkulátorai

Lakáscélú hitelek kalkulátorai mind a bankok weboldalán, mind a bankok fiókjaiban elérhetőek. A különbség az az, hogy míg az egyikhez el kell mennünk a legközelebbi bankfiókba, addig a másikat mi otthon kényelmesen a fotelből is használhatjuk, mert a webes változatot elég csak kitöltenünk, a letölthető változatot, pedig Excel formátumban tölthetjük le és már használhatjuk is.

Az Excel előnye, hogy jóval részletesebb, és sokkal több adatot vihetünk fel rá, ergo egy jóval pontosabb eredményt kapunk, azonban hátránya, hogy a letöltött verzió nyilván nem frissül magától, tehát azt érdemes, 2-3 naponta újra leszedni a weboldalról.

Lakáshitel kalkulátort otthon is egyszerűen használhatjuk

Lakáshitel kalkulátort otthon is egyszerűen használhatjuk

A webes verzió előnye, hogy mindig az aktuális kondíciók szerint frissítik a bankok, a hátránya viszont, nagyon egyszerű, és csak kevés adatot tudunk rá felvinni, így a kalkuláció sem lesz éppen pontos – van olyan bank ahol csak egy csúszkával változtathatunk a lakáshitel összegén, mely nem sokat ér. A kalkulátorokkal kiszámolhatjuk a lakáshitel havi törlesztő részletét, a lakáshitel összegét, és akár a futamidőt is.

A lényeg, hogy minél több adatot adunk meg, annál pontosabb lesz a kalkuláció. A legtöbbször a jelzálognak szánt ingatlan értéke az egyik kulcsadat, a másik ilyen fontos adat a havi rendszeres nettó bevételünk mely a bankszámlánkra munkabér címszóval érkezik, és a háztartások egyéb rendszeres havi bevételei.

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752