0

Lakáscélú hiteltörlesztés, cafeteria – ebből is lehet!

Lakáscélú hiteltörlesztés már cafeteriából is lehetséges. Ehhez az kell, hogy a munkavállaló a cafeteria választásakor a lakáshitel törlesztést válassza akkor amikor nyilatkozni lehet erről. Ez a teljesen új, a munkáltató által fizethető béren kívüli juttatás igen kedvező lehet azoknak a dolgozóknak, akik lakáshitellel rendelkeznek.

Az új cafeteria legfontosabb eleme, hogy teljesen adó és járulékmentes. Tehát a munkáltatónak maximum az utalás költségét kell kifizetnie, mely jóval kisebb költség, mint az adókat és járulékokat befizetni a cafeteria után. A munkavállalónak is jobb eza rendszer, mert nem kella  cafeteria étkezési utalványát elvásárolnia ott ahol azt elfogadják, hanem annyi dolga van csak, hogy hónapról hónapra kevesebb pénzt utal a lakáshitelére.

Lakáshitelt már cafeteriából is lehet fizetni!

Lakáshitelt már cafeteriából is lehet fizetni!

Természetesen mindenki csak annyival csökkentheti a lakáshitelének a törlesztő részletét ezzel, amekkora a számára kiosztott cafeteria keret. Az új cafeteriáról szóló szabályozás a kormány által sajnos tavaly év végén akkor született, amikor már minden munkavállaló leadta a munkáltatója felé a következő évi cafeteria igényét.

De idén júniusban, amikor újra lehet nyilatkozni, akkor már érdemes lesz kérni, ezt a cafeteria típust. Az előzetes felmérések szerint igen nagy érdeklődés várja már az új rendszert, sokan szeretnék így megkönnyíteni a saját béren kívüli juttatásuk kezelését. Nyáron mindenesetre kiderül, hogy hnyan élnek az új lehetőséggel.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752