0

Lakáscélú munkáltatói támogatás

A lakáscélú munkáltatói támogatás lényege, hogy 2014-től a munkavállalók már nem csak az eddig megszokott cafeteriát igényelhetik a munkaadójuktól, hanem egy teljesen újat, még a 2013-as év végén meghozott rendelet alapján. Ez az új béren kívüli juttatás a munkáltató által fizethető lakáshitel.

Számos előnyei közül kiemelendő, hogy ez teljesen adómentes juttatás! Tehát sem a dolgozó, sem a munkáltató nem adózik utána. A munkavállaló kérheti, hogy közvetlenül a lakáshitelének a hitelszámlájára menjen a juttatása, így nem is kell neki ezt külön befizetnie, mert ez nem csekk, nem papíralapú cafeteria, és nem is utalvány, hanem közvetlen számlapénznek tekinthető, mivel számláról számlára megy, és a lakáshitelre könyvelődik a befizetés.

A munkavállaló dönthet nyáron az új cafeteriáról

A munkavállaló dönthet nyáron az új cafeteriáról

Sajnos ezt az új cafeteria rendeletet már annyira az év végén hozta meg az Országgyűlés, amikor már a munkáltatónak megvolt 2014-re a pénzügyi terve a következő évre, és a munkáltatók is lenyilatkozták következő évre vonatkozó cafeteria igényüket. De a lényeg, hogy 2014-ben, nyártól lehet már igényelni a lakáscélú munkáltatói támogatást, mivel félévente lehet a cafeteriáról nyilatkozni.

Tehát júniusban már igényelhető is. Mivel adómentes, is nagy valószínűséggel igen nagy népszerűségre fog szert tenni az új cafeteria bevezetése. A felmérések szerint nagyon sokan vissza fogják adni az Erzsébet utalványt, és kérik inkább a pénzt a lakáshitelükre.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752