0

Lakáshitel átfutási ideje

Lakáshitel átfutási ideje lehet viszonylag rövid, vagy hosszú is, ez attól függ, hogy milyen típusú lakáshitelt veszünk fel, ki veszi fel a lakáshitelt, milyen anyagi helyzetben van, és az ingatlan hol található amire a jelzálog rá lesz terhelve. Nyilván az az igénylő akinek magas a jövedelme, elég nagy értékű ingatlanfedezettel rendelkezik könnyebben indul lakáshitelért, mivel nála a hitelt könnyebb elbírálni, nem kell adóstárs, vagy adóstársak, nincs külön zálogkötelezett, vagy esetleg pótfedezet, amihez újabb zálogkötelezettekre van szükség.

Hiszen az is hátráltathatja a gyors lakáshitel folyósítást, hogy az összes lakáshitelben szereplőtől minden szükséges papírt, dokumentumot és okmány be kell kérni. Ha egy normál, standard lakáshitelről van szó, akkor az átfutási ideje nagyjából egy hónap az igénylés leadásától a folyósítás napjáig.

Lakáshitel átfutási idejét csökkenthetjük is

Lakáshitel átfutási idejét csökkenthetjük is

Ez ugye attól is függ, hogy van-e már számlája az adott banknál már annak aki a lakáshitelt igényli és adott esetben oda érkezik a jövedelme is, vagy egy teljesen idegen ügyfél, akinek frissen kell bankszámlákat is nyitni. Egy folyószámlát és egy lakáshitel számlát minimum. Ez is valamennyivel elhúzhatja a dolgot.

Egy kamattámogatott lakáshitel esetében ahol nem csak hitelbírálat van, de a kamattámogatás jogosultságát is vizsgálni kell a hitel szereplőinek már hosszabb folyamat, ez elhúzódhat akár hónapokig is, egy nyár simán rámehet. Az is elhúzhatja a hitelfelvételt, ha nem egy, hanem több ingatlant, földrajzilag eltérő helyen kell az ingatlan értékbecslőnek felmérnie és róluk a bankot tájékoztatni. Az átfutási idő csökkenthető, ha mindenki még a hitel igénylése előtt a lejárt vagy a közeljövőben lejáró okmányait meghosszabbíttatja.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752