1

Lakáshitel cafeteria rendelet

A legújabb lakáshitel cafeteria rendelet szerint a munkáltató egy teljesen új cafeteriát nyújthat a munkavállalónak, méghozzá azt, hogy egy bizonyos ideig fizeti cafeteria juttatás címen a lakáshitelét, vagy annak egy részét. Az új rendelet sajnos csak tavalyi év végétől lépett életbe.

Ez azt jelent, hogy sajnos addigra már a munkáltatók elkészítették a következő pénzügyi tervet, sőt valószínűleg el is fogadták azt, mit több, a munkavállalók legnagyobb része is nyilatkozott a cafeteria ügyében. Ez sajnos jelenleg azt jelenti, hogy idén nyárig, amikorra eltelik a fél év lehet majd csak újra nyilatkozni a cafeteria típusáról, és akkor lehet végre kérni a munkáltatót arra, hogy fizessen legalább bele a lakáshitelünkbe.

A lakáshitelt ezután cafeteriából is lehet fizetni

A lakáshitelt ezután cafeteriából is lehet fizetni

De miért is jó ez nekünk? Több szempontból is kényelmes: az egyik fő szempont, hogy az új lakáshitel cafeteria rendelet általi lakáshitel törlesztő részlet fizetése a munkáltató által adómentes, nem von le az állam semmilyen járulékot, többletköltséget vagy adót a befizetések után. Így mindenki jól jár.

A másik dolog, hogy eddig a fizetésünk egy részét el kellett utalni a lakáshitel törlesztőre, és a cafeteria másik eleméből az ételutalványból kellett élelmiszert vásárolni. Azonban az új rendelet által, azzal, hogy a munkáltató akár le is tudja a lakáshitel törlesztő részletét havonta (attól függ, hogy a munkáltató mekkora összegű cafeteriát ad), mi már tudjuk a fizetésünket másra is költeni, tehát mindenképpen kényelmesebb.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel cafeteria rendelet"

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752