0

Lakáshitel cafeteria

Lakáshitel fizetése immár közvetlenül is megoldható a cafeteria terhére, ahogy egy tavaly év végi rendelet ezt megerősíti. A munkavállaló ugyanis már választhatja, hogy ne Erzsébet utalványt, utazási csekket, vagy egyéb cafeteria juttatást kapjon, hanem a munkáltató egyenesen a lakáshitelébe fizesse a cafeteria összegét. Ugye régen, erre nem volt lehetőség, az átlagember ezt úgy oldotta meg, hogy amit ételre akart költeni azt a lakáshitelébe fizette be, ételre pedig költötte a különböző étkezési utalványok egyikét.

Most egy sokkal egyszerűbb megoldás született, ezzel mindenki jól jár. Sem a munkáltatónak, sem a munkavállalónak ugyanis nem kell semmiféle adót, vagy járulékot fizetni ez után  cafeteria után. Ahhoz képest, hogy a többi után kell, ez egy igazán jó megoldás mindkét fél részére. Az egyik kitétel, hogy a lakáshitel egy bizonyíthatóan lakáscélú hitel legyen.

Lakáshitel már cafeteriából is fizethető

Lakáshitel már cafeteriából is fizethető

Egy hónapban maximum 80 ezer forintot lehet rá befizetni, és maximum 5 éven át lehet ezt a cafeteriát folyamatosan nyújtani. Ez után újra rendelkeznie kell a munkavállalónak, hogy mit szeretne kapni cafeteria címszóval. A cafeteriával fizethető lakáshitel ötlete sajnos elég későn kapott jogi támaszt, hiszen tavaly év vége óta hatályos. Ezért azért gond, mert addigra már minden olyan cégnek megvolt a következő évi költségvetőse, aki cafeteriát nyújt a munkavállalóinak – egyrészt.

Másrészt pedig a munkavállalónak is december hónapban le kellett időben nyilatkoznia, hogy milyen cafeteriát kér béren kívüli juttatásként, és ez a lehetőség ugye akkor még nem volt a választható elemek között. Legközelebb a nyáron, a fél év elteltével, amikor újra lehet nyilatkozni a cafeteriáról, akkor tudnak majd módosítani rajta azok, akik kérik, hogy inkább a lakáshitelük legyen fizetve étkezési utalvány helyett.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752