0

Lakáshitel egyéni vállalkozóknak

Lakáshitel igénylése vállalkozóknak kivételes esetben lehetséges, ugyanis a bankok nem szívesen adnak csak úgy lakáshitelt, főleg nem akkor ha egy bizonytalan hátterű vagy bizonytalanul működő cég tulajdonosát kell finanszírozni. hiszen míg normális esetben egy átlagos igénylő igényléskor beviszi a munkaáltatójától elkért és megkapott hivatalos jövedelemigazolását, addig vállalkozó csak a vállalkozásának a papírjait tudja bemutatni.

Ez lehet a cég beszámolója, mely alapesetben tartalmazza a mérleget, és a az eredmény-kimutatást. A legtöbb bank csak akkor ad lakáshitel vállalkozóknak, ha a cég már legalább egy éve folyamatosan működik, és ha lehet akkor nem veszteséges.

Lakáshitel egyéni vállalkozóknak is felvehető

Lakáshitel egyéni vállalkozóknak is felvehető

A lakáshitel mint minden esetben természetesen ez esetben is jelzáloghitel is egyben, így az egyéni vállalkozó által igényelt lakáshitel esetében is kell egy vagy adott akár több jelzálog fedezet, melynek mindenképpen valamilyen ingatlannak kell lennie. Ez lehet lakás vagy ház, új vagy használt, de fontos, hogy lakóingatlannak legyen nyilvánítva. Ritkán építési telek is elfogadható fedezetként. Az ingatlan értékét a bank által kiküldött értékbecslő fogja felbecsülni.

A vállalkozásnak nyilván sikeresen kell működnie ahhoz, hogy az egyéni vállalkozó megkapja a lakáshitel összegét. Ez rosszul működő, régóta veszteséges cég tulajdonosa nagy hátránnyal indul a lakáshitel felvételénél, ugyanis, ha azt látják a bank elemzői, hogy nem jól megy a cégnek, akkor az túl magas kockázatot fog jelenteni, és el lesz utasítva a hitel kérelem.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752