1

Lakáshitel egyösszegű kifizetése

Lakáshitel egyösszegű kifizetése akkor valósítható meg, ha rendelkezünk azzal a pénzösszeggel, amely fedezi a teljes hitelünk kifizetését. Ha megvan a szükséges pénz, akkor annyi dolgunk maradt már csak, hogy kérjünk egy időpontot személyes ügyintézésre attól az intézettől ahol a hitelünk van. Ahhoz, hogy egy összegben ki tudjuk a lakáshitelt fizetni, ki kell töltenünk egy végtörlesztés kérvényezéséről szóló űrlapot.

Miután ez megtörtént, meg kell várnunk még a bank visszajelez, hogy elfogadták-e vagy sem. Ha nem fogadták el, akkor annak kell, hogy valamilyen oka legyen. Mivel minden ügylet különböző, ezért számos oka lehet a végtörlesztés elutasításának, de a legtöbb esetben valamilyen hiánypótlásról van csak szó, azaz egy helytelenül kitöltött vagy hiányos rész vagy egy rosszul aláírt dokumentum lehet a hiba oka.

Lakáshitel végtörlesztésével kapcsolatos kérdés esetén fáradjunk a fiókba

Lakáshitel végtörlesztésével kapcsolatos kérdés esetén fáradjunk a fiókba

Ha elfogadták a kérvényt, akkor meg kell beszéljük az ügyintézővel, hogy mikorra érkezzen be a szükséges összeg, és ez milyen módon lesz lekönyvelve. Hiszen, ha már a végtörlesztésre szánt összeget elutaltuk, akkor nem lehet törlesztő részlet, közüzemi számla, egyéb csoportos beszedés, vagy bármilyen terhelés a számlánkon, ami elveheti a végtörlesztés elől a pénzt.

Amennyiben megtörtént az utalás és a teljes lakáshitel egy összegben ki lett fizetve, akkor kérhetjük a banki jelzálogjog törlését az ingatlanunkról. Amennyiben ez is megtörtént, akkor ne felejtsük el, hogy a végtörlesztéstől függetlenül még nyilván van egy folyószámlánk is az adott banknál, és ha nem kívánjuk azt használni, akkor be kell zártatnunk.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel egyösszegű kifizetése"

 1. Csóka Péter szerint:

  Üdvözlöm! Segítségért fordulok önökhöz, van hitel a lakásunkon 6 éve vettünk fel 4000 000-ftot a lakásra frank alapúan , úgy néz ki hogy eltudjuk adni a lakást .Eddig minden törlesztő részlet ki lett fizetve éveken átt .Egy fél éve azonban nem fizettük az eszköz kezelő segítségnyújtás miatt amibe a bank is beleegyezett.
  Nos nem rég meghírdettük az ingatlant és ha minden jól meg akkor el is tudjuk adni.
  A kérdésem az hogy a bank felé körülbelül mennyit kell kifizetnünk egyösszegben hogy visszakaphassuk a házunkat és eltudjuk adni?

  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel :Csóka Péter

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752