0

Lakáshitel előtörlesztés kalkulátor

Lakáshitel előtörlesztés kalkulátor segítségével ki tudjuk számolni, hogy a meglévő lakáshitelünkön jelenleg mekkora tőke maradt még fenn a futamidő végéig. Azonban mielőtt kitöltenénk, ki kell kérnünk a banktól erről egy hivatalos igazolást, hogy előtörleszteni tudjunk. Az igazoláson szereplő tőke összegét végül bevihetjük a kalkulátorba, mellyel néhány igen fontos dolgot ki tudunk számolni.

Az egyik amit ki tudunk számolni, hogy mennyi van még a futamidőből hátra, illetve, hány hónapig kell még a lakáshitel összegét fizetnünk. A kalkulátor abban is segítséget nyúlt, hogy az előtörlesztés – melynek összegét mi határozzuk meg, hogy mennyivel szeretnénk a tőkét csökkenteni – mennyivel csökkenti a futamidőt az szerint, amennyit mi megadunk.

Lakáshitel előtörlesztése lehet akár ingyenes is

Lakáshitel előtörlesztése lehet akár ingyenes is

Tehát meghatározhatjuk, hogy hány hónappal szeretnénk csökkenteni a futamidőt, és ehhez ad ki egy szükséges eredményt a kalkuláció, vagy megadhatunk egy tetszőleges összeget amennyivel rendelkezünk, és az szerint fog a futamidő lecsökkenni. Ha előtörleszteni szeretnénk, akkor a bankba mindenképpen be kell fáradnunk, ahol az ügyintéző egy erről szóló papírt kér, majd hogy kitöltsünk.

Az előtörlesztés minden pénzintézetnél másképp működik. Van olyan bank ahol pontos díjszabás vonatkozik mindenkire aki elő szeretne törleszteni, de olyan is van ahol félévente egyszer, vagy évente egyszer díjmentesen törleszthetünk elő. Ez akár összegfüggő lehet, hiszen van ahol fix díja van, van ahol pedig az előtörlesztés összegének egy bizonyos százaléka lesz az előtörlesztési díj.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752