0

Lakáshitel előtörlesztés

Lakáshitel előtörlesztés kivitelezésébe akkor érdemes belevágnunk, ha viszonylag nagyobb összeget szeretnénk előtörlesztésre szánni. Előtörlesztés esetében a bankok előtörlesztéssel kapcsolatos díjakat számítanak fel, ezért is fontos, hogy ha lehet, akkor a lakáshitel összegét oly módon csökkentsük, hogy az ne kerüljön viszonylag sokba. Minél nagyobb összeget szánunk az előtörlesztésre, annál jobban fog csökkenni a hitelösszeg.

Amennyiben a lakáshitel előtörlesztésbe fogunk, mindenképpen keressük fel annak a pénzintézetnek a fiókját, amelyiknél a számlánkat vezetjük, és a lakáshitelünket fizetjük, és kérdezzünk rá az aktuális kondíciókra. Van olyan bank, ahol évente egyszer az előtörlesztés ingyenes, és csak a második előtörlesztés és a felett kérnek el egy bizonyos előre meghatározott összeget vagy százalékosan kiszámolt pénzmennyiséget.

Érdemes nagy összeggel előtörleszteni

Érdemes nagy összeggel előtörleszteni

A lakáshitel előtörlesztéssel többféleképpen befolyásolhatjuk a lakáshitelünket. Az egyik módja, hogy a befizetett összeggel csökken a lakáshitel összege, így a futamidő azonos havi szinten megállapított törlesztő részlet rendszeres fizetése mellett csökkenni fog. A másik eshetőség, hogyha előtörlesztünk, akkor a lakáshitel összege ugyanúgy csökken, de ezt kérhetjük úgy is, hogy a futamidő változatlan maradjon, és csak a havi törlesztő részlet csökkenjen.

Bármelyik megoldást is választjuk tudni érdemes, hogy itt átszerződésről van szó, vagy új szerződés írásáról, így minden, a hitelügyletben szereplőnek szerződés módosításakor, vagy új szerződés írásakor meg kell jelennie, legyen az adós, adóstárs, kezes vagy zálogkelezett. Az új szerződést ugyanúgy közjegyző által hitelesített közokiratba kell foglalni, ennek és a módosításnak is bizonyos költségei vannak, melyeket érdemes a legelején tisztázni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752