1

Lakáshitel fedezettel – enélkül nem megy

Lakáshitel 2014-ben is csak fedezet mellett vehető fel. Nagyon fontos, hogy első pertől fogva, igazolhatóan tehermentes ingatlanfedezetünk legyen, hiszen enélkül a bankok nem adnak lakáshitelt.A lakáshitelek egyben jelzáloghitelek is egyben, tehát elengedhetetlen, hogy ha mást nem, akkor legalább a megvásárolandó ingatlant terhelje meg a bank.

A fedezet lehet bármilyen lakóépület, ház, lakás, nyaraló, vagy akár üdülő és építési telek is. Ha a lakáshitelt megigényeljük, akkor alapkritérium a fedezet, tehát ha nem rendelkezünk vele, akkor kapásból elutasítja a bank, nem is érdemes a lakáshitel igénylő lapot sem kitölteni érte.

Lakáshitel fedezettel - enélkül nem megy

Lakáshitel fedezettel – enélkül nem megy

Tudni kell, hogy a fedezetnek szánt ingatlan elhelyezkedésétől, és állapotától függetlenül maximum a hitelösszeg 60, vagy 70%-ig lehet az ingatlant beszámítani, tehát, ha 10 millió forint lakáshitelt szeretnénk felvenni, és az ingatlan is 10 millió forintot ér, akkor ott probléma van, mert maximum 6 vagy 7 millió forintot fogni tudni a bank csak folyósítani.

Nem fontos azonban, hogy a fedezet a saját nevünkön legyen. Ha be tudunk vonni olyan külső személyeket is a hitelbe, akik csak az ingatlannal felelnek a lakáshitelért (nem ők fizetik, de ha végrehajtás alá kerül a hitel a lakáshitel szerződés felmondása miatt, akkor a külsős zálogkötelezettek ingatlana lesz elárverezve) akkor a lakáshitel szerződés közjegyző előtti aláírása mellett a jelzálogszerződés aláírására is sor kerül, melyet szintén közokiratba kell foglalni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel fedezettel – enélkül nem megy"

  1. Nádasdi A Brigitta szerint:

    Üdvözlöm! 1mft szeretnék felvenni használt lakás vásárlásra,ugy hogy szeretnénk a szocpolt is kihasználni!!! És ingatlan fedezet is lenne ami per és tehermentes! A megvásárolandó ingatlan lenne a fedezet! Az ingatlan eladási ára 3mft! Önerő a szocpol lenne!Minden megoldás érdekel,várom válaszukat!
    Tisztelettel:Brigi

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752