0

Lakáshitel felmondásának menete

Lakáshitel felmondásának menete a következő: a bank, ahol a lakáshitelünket fizettük már nem tudja egy bizonyos idő után tolerálni, hogy el vagyunk a törlesztő részlettel maradva. A bank egy idő után felszólítja az ügyfelet telefonon is és írásban is, de ha nem érkezik be a kért összeg akkor egy idő után kiadja a bank külső behajtó cégnek, hogy kezelje a hátralékot, magyarul hajtsa be azt az adóson.

A behajtó is nagyjából ugyan azt teszi mint a bank, csak egy kicsit radikálisabb hang van neki megengedve. A behajtó is telefonál, levelet küld, felszólít, de ők ki is mennek a házhoz, vagy a lakáshoz, helyszínre és személyesen keresik meg az adóst, hogy tájékoztatták a hátralékról, és megegyezzenek vele. Ha az adós továbbra is makacsul ellenkezik, akkor a legrosszabbat csinálja, hiszen a banknak innentől fogva fel kell mondania a lakáshitel szerződést, hiszen a nemfizetés szerződés szegésnek minősül.

A lakáshitel felmondásával az ingatlan is kalapács alá kerülhet

A lakáshitel felmondásával az ingatlan is kalapács alá kerülhet

Miután a bank felmondta a hitelt, erről egy tájékoztató levelet küld az adósnak arról, hogy a kézhezvételtől számított 8 napon belül rendezze az időközben teljes hitelösszeget mely a felmondás során esedékessé vált. Mivel ezt az ügyfelek 99%-a nem tudja visszafizetni, így a lakáshitel felmondása egyben az ingatlan elvesztésével is jár, melyre a jelzálog terhelve lett.

Jó esetben az ügyfél kap rá esélyt, hogy ő maga adja el az ingatlant és akkor ki tudja fizetni a saját hitelét, ha abból bizonyítottan futja rá. Ezt hívják önkéntes ingatlan eladásnak. Ugyanis ha a végrehajtás során lenne az ingatlan eladva, akkor az adós és a bak is rosszabbul járna, hiszen a végrehajtó kamara igen nagy részét elveszi az ügyféltől és a banktól a végrehajtandó összegből.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752