0

Lakáshitel felújításra

Lakáshitel felújításra is igényelhető. Ha szeretnénk a lakást vagy a házat egy kicsit kicsinosítani, vagy akár teljesen rendbe szedni az alaptól a tetőig, akkor mindenképpen érdemes lakáshitelt felvenni, mert a lényeg, hogy a felvett összeget lakáscélra fordítjuk, és a lakás felújítása, milyen olyan ennek a kritériumnak megfelel. A legfontosabb egy lakáshitel felvétele után, hogy az igényelt összeg teljes egészét lakáscélra használjuk fel, és ezt számlákkal alá is tudjuk támasztani, ha egy esetleges jövőbeni ellenőrzésre sor kerül.

Ha lakáshitelt felújításra vesszük fel, akkor teljesen mindegy, hogy a használt lakást vagy házat újítjuk fel belőle. Kicserélhetjük az ablakokat, új szigetelést építhetünk be, új ajtókat, felújíthatjuk a fürdőszobát, konyhát, nappalit, de még garázsit is építhetünk belőle. A lényeg, hogy a felújítandó ingatlan értéke nagyobb legyen a felújítás által – ezzel is bizonyítandó, hogy mire használtuk el a lakáshitelt.

A lakáshitelből akár ki is festhetünk

A lakáshitelből akár ki is festhetünk

Ha maradt még esetleg a lakáshitel összegéből, akkor akár bővíthetünk is az ingatlanon, hiszen az is lakáscélú költekezésnek minősül, és azzal garantáltan nagyobb lesz a ház értéke. Érdemes egy egész szobával is bővíteni, hogy nagyobb legyen az értéke. A felújításnak teljesen legálisnak kell lennie, legális számlákkal alátámasztott munkával, mert a számlákkal teljesen bizonyítanunk kell tudni majd esetleg a későbbiekben, hogy mire, mennyit költözzünk pontosan.

Ezt nagyon szigorúan ellenőrizhetik, egy részről minket, hogy mire költöttük pontosan a lakáshitel összegét, másrészt a munkásokat, hogy nem-e dolgoztak feketén, harmadrészt a bankokat, hogy mennyire tartatták be a lakáscélra való költekezésre való rábírását az ügyfeleiknek.

 

  
Iktatva: Felújítás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752