0

Lakáshitel felvételének feltételei – teljesíthetőek?

Lakáshitel felvételének a feltételeit érdemes mindenképpen letisztázni előre, mielőtt belevágunk az igénylésbe.  Nem biztos, hogy túl sok van, viszont amelyeket feltételnek szab a bank, azt nagyon komolyan veszik. Ilyen a legalsó és legfelső korhatár, az ingatlan fedezet szükségessége, esetenként az önerő is, valamint a jövedelem megléte.

Legalább 18 éves korúnak kell lenni és magyar állampolgárságúnak, vagy devizabelföldi személynek kell lennünk, hogy egyáltalán a lakáshitel igénylést el tudjuk indítani. Fontos, hogy ha házasok vagyunk, akkor a házastársunk automatikusan szerepelni fog a hitelügyletben, mint adóstárs. Lakáshitel egyben jelzáloghitel is, ezért mindenképpen szükség lesz egy vagy több ingatlan fedezetre is, mely a lakáshitel összegétől függ.

Jobb anyagi háttérrel a kamat is kedvezőbb

Jobb anyagi háttérrel a kamat is kedvezőbb

Amennyiben rendelkezünk a feljebb felsoroltakkal, akkor a pénzintézetek megvizsgálják még az igénylő jövedelem szerinti hitelképességét is. Nem elhanyagolható, hogy a jövedelmünknek legalább a minimálbér összegének megfelelő havi fix bevételnek kell lennie, de nem titok, hogy szerencsésebb, ha ennél jóval magasabb a fizetésünk – hiszen ettől is fog függeni a lakáshitel kamata.

Mivel a bankok a kockázatot is nézik, ezért fontos, hogy minél biztosabb legyen az anyagi hátterünk. Ha esetleg a bank első körben ennek hiánya miatt elutasítaná a kérelmünket, akkor se adjuk fel, hiszen pótfedezet-, vagy másik adóstárs, illetve kezes bevonásával újra beadhatjuk az igényt, és mivel így már a bank részére is biztosítva van a hitel fizetése, ezért könnyebben adnak lakáshitelt. Azonban minden bankban más és más a konstrukció, ezért át kell néznünk igénylés előtt mindegyiket.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Önerő Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752