0

Lakáshitel gyakori kérdések – és válaszok II.

Előző lakáshitel kérdések és válaszok cikkünkben próbáltunk általánosságban válaszolni a lakáshitel felvételénél felvetődő leggyakoribb kérdésekre, most egy kicsit megpróbáljuk röviden specifizálni is azokat, hiszen nemcsak feltételekről és időtényezőről van egy lakáshitel felvétel esetében szó, hanem számos részlet is fontos lehet. Ilyen például, hogy milyen lakáshitel típusok közül lehet válogatni?

A lakáshitel típusai közül amit érdemes két fő csoportra bontani, az a standard lakáshitelek, és a kombinált lakáshitelek. A standard lakáshitelnél felvehetünk piaci kamatozású lakáshitelt, mely a mindenkori MNB alapkamatot követi különböző időintervallumú kamatperiódussal. Ha jogosultak vagyunk rá, akkor kaphatunk államilag kamattámogatott lakáshitelt is, melynek támogatás nagysága főleg attól függ, hogy hány gyermekünk van.

Lakáshitel kérdések és válaszok II.

Lakáshitel kérdések és válaszok II.

Továbbá úgy néz ki lesz egy úgynevezett közalkalmazotti lakáshitel konstrukció is a jövőben, mely a közfoglalkoztatottakat segítené kedvező kamatozású lakáshitel felvételéhez. Ez még tervben van, remélhetőleg minél előbb eldől a konstrukció pontos kinézete. A kombinált lakáshitel magában foglalja magát a hitelt és egy hozzá kötelezően csatlakozó befektetést, vagy biztosítást, és így jön kis egy lakáshitel “csomag”. Ez lehet vagyon és vagy baleset biztosítás, fedezetbiztosítás, vagy egy befektetés, mely általában lakáskassza szokott lenni.

Elég gyakori kérdés, hogy a lakáshitel kalkulátort pontosan mire lehet, vagy mire érdemes használni. A lakáshitel kalkulátor használata igen egyszerű, segítségével ki lehet otthon kényelmesen számítani, hogy adott jövedelem, ingatlan fedezet és futamidő mellett mennyi lesz majd  a havi szinten fizetendő lakáshitel törlesztő részlete. Természetesen ezen adatokat lehet kombinálni, és azt az adatot számoljuk ki vele, amelyiket szeretnénk. Az otthon használatos, a bankok weboldalán található lakáshitel kalkulátorok csak tájékoztató jellegű adatokkal szolgálnak.

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752