0

Lakáshitel GYED alatt

Lakáshitel felvétele gyed alatt is lehetséges, hiszen a lakáshitel felvétel egyik kitétele, hogy rendszeres havi fix bevétellel rendelkezzünk, melybe a GYES és a GYED is beletartozik. A lakáshitel felvétele házasok esetében úgy néz ki, hogy az igénylők házastársi mivoltuk miatt mind a ketten benne lesznek a lakáshitel szerződésben, ez esetben apuka mint adós, anyuka mint adóstárs.

Az is nagyon fontos, hogy az apának legyen szintén rendszeres havi bevétele amely már csak jövedelem lehet, mivel az édesanyának már nincsen munkája a gyermekvállalás miatt. Ez problémát nem jelent, azonban a GYES és vagy a GYED hozzáadódik az édesapa keresetéhez, és e két járandóság összege alapján fogja a bank kikalkulálni az igénylő pár számára, hogy mekkora lakáshitelt tud nyújtani számukra és azt milyen feltételekkel.

Lakáshitel esetében minél több a gyermek, annál nagyobb a kamatkedvezmény

Lakáshitel esetében minél több a gyermek, annál nagyobb a kamatkedvezmény

A lakáshitel másik feltétele, hogy megfelelő ingatlanfedezettel rendelkezzünk. Az ingatlan megléte legalább olyan fontos, mint a rendszeres havi bevétel. Az ingatlan értékének 60-80%-át tudják a bankok beszámítani. A lakáshitel felvételének mentéhez hozzátartozik, hogy az igénylés után, ha már minden dokumentumot leadtunk, akkor a bank kiküld egy ingatlan értékbecslőt, hogy felmérje mekkora az ingatlan értéke.

A lakáshitelt ha már folyósította a bank a lakáshitelt és a GYED vagy a GYES akkor szűnik meg, az sem probléma, nem fog változni semmi, de érdemes az anyukának munkát keresnie, hogy legyen egy plusz bevétele a családnak. Azonban, ha vállal még egy gyermeket, akkor érdemes megvárni az újabb jövevény érkezését, mert akkor már kamattámogatott lakáshitel is igényelhető. Minél több a gyermek egy családban, annál nagyobb lehet a kamatkedvezmény.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752