0

Lakáshitel használt lakásra

Lakáshitel használt lakásra is igényelhető. Amennyiben lakáshitelt szeretnénk felvenni ilyen célból, meg kell vizsgálnunk, hogy a vásárolni kívánt ingatlan értéke fedezi-e a felvenni kívánt hitel összegét. Ezt a bank ingatlan becslője fogja elvégezni. Fontos, hogy a használt lakás értéke legalább 20%-al legyen magasabb annál, mint a felvenni kívánt lakáshitel összege.

Ha használt lakás vásárlása mellett döntünk, akkor a bankok általában 8-10 millió forint környékén maximálják a felvehető lakáshitel összegét. Természetesen a lakás értéke a Magyarországon való elhelyezkedésétől is függ, és ez esetben a lakáshitel összege is arányosan igazodhat ehhez. Egy fővárosi, vagy Pest megyei ingatlan általában nagyobb értékű és kelendőbb, mint a többi megyében található lakások.

Használt lakásra is vehetünk fel lakáshitelt

Használt lakásra is vehetünk fel lakáshitelt

Ha eldöntöttük már, hogy melyik banknál vagy pénzintézetnél fogunk lakást venni, akkor előzetes hitelbírálatért be kellene a bankfiókba fáradni, vagy az adott bank weboldalán online elvégezni egy előzetes kalkulációt a lakáshitel kalkulátorral. Ezzel majdnem minden bank rendelkezik.

Ez a kalkuláció nem ad hivatalos és végleges összegeket, és futamidőt, de legalább egy képet fest arról, hogy milyen kondíciókkal igényelhetjük a lakáshitelt. Némely banknál a lakáshitel felvételének költségei alacsonyak, de valamivel magasabb a hitel törlesztő részlete, valamelyiknél pedig a törlesztő részlet alacsonyabb, de minden ügyintézés díját az elején ki kell fizetni, és ez esetekben általában a teljes hiteldíj mutató is magasabb.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752