0

Lakáshitel hitelkiváltás – hogyan lehet?

Lakáshitel hitelkiváltása akkor lehetséges, ha rendelkezünk azzal az összeggel, amely megegyezik a meglévő hitelünk összes tőketartozásával. Hogy megtudjuk mennyi a hátralévő tőketartozásunk, be kell, hogy fáradjunk a meglévő bankunkba és ki kell kérni, az adott napi pontos tőketartozás pontos összegét. Ezt általában évente egyszer ingyenesen tehetjük meg.

Több lehetőség is fennáll arra, hogy a hitelkiváltásba fogjunk. Az egyik, ha már eleve rendelkezünk azzal az összeggel, mely elég a hitel kifizetéséhez, csak be kell mennünk a fiókba, és végtörlesztésről szóló kérvényt kell benyújtanunk. Az általában 1-3 hét bírálati időt igényel, mire visszaérkezik a válasz. Ekkor már csak annyi a teendőnk, hogy a kiváltáshoz szükséges összeget átutaljuk a megadott bankszámlaszámra.

Új jelzálogszerződés lesz az új lakáshitellel

Új jelzálogszerződés lesz az új lakáshitellel

Ha a pénz megérkezett, akkor a bank feladata, hogy azt betörlessze a meglévő hitelbe, és azzal a végtörlesztés végbe is megy. Ezek után egy a jelzálog törléséről szóló papírt is ki kell adniuk, vagy ki kell kérnünk azt. Ha nem rendelkezünk még azzal az összeggel, amellyel a lakáshitelt ki tudjuk váltani, akkor vagy a mostani, vagy egy új banktól új lakáshitel kell igényelnünk.

Az új lakáshitelt – mely összegéből az előzőt szeretnénk végtörleszteni – vagy a saját számlánkra kérjük, vagy a meglévő lakáshitel pénzintézet a saját számlájára kéri a pénzt, hogy egyből végtörleszthesse a régi hitelt. A lakáshitel kiváltás általában csak így kivitelezhető. Az új lakáshitel folyósítása pedig a lakáshitel igénylésének leadásától számított 3-5 héten belül történik meg optimális esetben.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752