0

Lakáshitel idő előtti visszafizetése

Lakáshitel idő előtti visszafizetése minden esetben lehetséges, még akkor is, ha már gyűjtőszámlahitelre szerződtünk a deviza alapú lakáshitelünkkel. Ha úgy döntünk, hogy nem várjuk meg a futamidő végét, hanem egy összegben szeretnénk a teljes hitelünket visszafizetni, akkor be kell fáradnunk a bankba és ki kell töltenünk egy, a végtörlesztésről szóló igényt.

Amint azt kitöltöttük, nincs más dolgunk míg megvárni a bank válaszát az igényre. Ez általában 1 hét szokott lenni, maximum 2. Ha nem válaszolnak két hét után sem, akkor érdemes felhívni őket telefonon és megérdeklődni, hogy mikor kapunk választ. A bankok válasza a legtöbb esetben igenlő szokott lenni, hiszen kötelességük engedni az ügyfelet végtörleszteni.

Lakáshitelt idő előtt is vissza lehet fizetni

Lakáshitelt idő előtt is vissza lehet fizetni

Amint megjött a válasz, máris kezdhetjük összegyűjteni a szükséges összeget, mely lehet már meglévő forrás, lehet egy újabb hitel felvétele vagy hitelkiváltás saját bankból. Fontos tudni, hogy nem végtörleszthetjük a hitelünket a lakáshitel fedezetéül szolgáló ingatlan eladásából, illetve, csakis kizárólag külön engedéllyel tehetjük ezt meg.

Amennyiben megvan az engedély rá, és megvan a vételár, illetve, ha egyéb forrásból megvan a hitel összege, akkor ki kell kérnünk a banktól egy hivatalos – a még fennálló tőketartozásról szóló – kimutatást, és azt az összeget kell időre a bankszámlára helyezni, hogy a bank be tudja törleszteni a lakáshitel összegére. A betörlesztést és az idő előtti visszafizetés általában nem szokott max. egy hónapnál tovább húzódni.

  
Iktatva: Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752