0

Lakáshitel igénylés feltételei

Lakáshitel igénylés feltételei 2013-ban is hasonlóak, mint az előző években, azonban nagyon fontos tudni, hogy hiába egyszerűsödött le már a lakáshitel felvétele, a feltételeknek még mindig keményen meg kell felelni. Léteznek úgynevezett K.O. kritériumok, melyek a lakáshitel felvételéhez elengedhetetlenek, és ezek nélkül törvénybe ütköző lenne lakáshitelt folyósítania a banknak.

Ilyen K.O. kritérium például, hogy a lakáshitel igénylő már elmúljon 18 éves, és legyen teljes munkaidejű, bejelentett állása, melynél már letelt a próbaidő de legalább már egy éve a cégnél dolgozik. Természetesen az is fontos, hogy megfelelő mennyiségű jövedelemmel rendelkezzen, hiszen a futamidő leteltéig a hitelt fizetni kell.

A jelzálog a lakáshitelhez az egyik fő feltétel

A jelzálog a lakáshitelhez az egyik fő feltétel

Kemény feltétel még az ingatlan is melyre a jelzálogszerződés meg lesz kötve. Az ingatlan értéke és a felveendő hitelösszeg között is szoros az összefüggés, ebben sem tud túlságosan rugalmas lenni a bank. Abban az esetben, ha az ingatlan értéke túl alacsony, annyit lehet tenni, hogy pótfedezetet vonunk be.

Némely pontokban a bank is tud viszonylag rugalmas lenni, de persze csak a megfelelő törvényi keretek között van erre módja. Elfogadhat bevételként – ha az rendszeres – nyugdíjat, gyerektartást, családi pótlékot, stb. A lakáshitel igénylés egyik feltétele még, hogy megfelelő mennyiségű szereplője legyen az ügyletnek. Ha valaki például házas, akkor a házastársa automatikusan adóstárs lesz, még akkor is ha csak az adós nevén van a hitel. Ha pedig nem elég a jövedelem, akkor készfizető kezest is kell a hitelügyletbe bevonni.

 

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752