0

Lakáshitel igénylése vajon diákoknak is lehetséges?

Mindenki vágyik egy saját lakásra, hiszen a tudat, hogy van egy saját ingatlana az embernek, nagyon megnyugtató tud lenni. Sokan már diákként elkezdenek gyűjtögetni arra, hogy néhány éven belül megveszik álmaik otthonát. Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon diákként is igényelhető e napjainkban lakáshitel.

Lakáshitel igénylése vajon diákoknak is lehetséges?

Lakáshitel igénylése vajon diákoknak is lehetséges?

A lakáshitel igénylése vajon diákoknak is lehetséges? Természetesen diákoknak is van lehetőség a lakáshitel igénylésére, mindössze rendelkeznie kell már saját jövedelemmel. A bankok manapság már semmilyen kölcsönt sem adnak jövedelem igazolás nélkül, hiszen ez elsődleges céljuk az, hogy az adott hitelt vissza is kapják, és erre az a legnagyobb biztosítékuk, hogy a lakáshitel igénylőjének van munkahelye.  Nagyon fontos még, hogy az igénylőnek már el kell múlnia 18 évesnek, tehát nagy korúnak kell lenni.

Akkor, ha egy diák akar lakáshitelt igényelni, fontos lehet letisztázni, hogy milyen hallgatói státuszban is van. Akik nappali képzésben vesznek részt, minden bizonnyal nem kereshetnek eleget ahhoz, hogy a bankok és pénzintézetek lakáskölcsönt folyósítsanak nekik. Viszont egy levelező tagozatos diáknak már lehet állandó és ” normális ” munkahelye, ahol keres annyit, hogy hitelképes legyen. Érdemes még az igénylés előtt utána  járni a bankoknál, hogy mi a helyzet, ha diákhitelük is van, hiszen ez kizáró ok is lehet az igénylés során.

Abban az esetben, ha diákként akar valaki lakáshitelt igényelni, az is fontos lehet, hogy manapság már a bankok kérnek ingatlan fedezetet is. Az adott ingatlanon nem lehet jelzálog! Egy lakáshitelt minden esetben alaposan meg kell fontolni, minden bank ajánlatát érdemes meghallgatni, hiszen csak így lehet megtalálni a legjobb ajánlatot, ami a törlesztő részletek esetében akár több ezer forint különbséget is jelenthet!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752