0

Lakáshitel ingatlanfedezettel – így a legegyszerűbb

Lakáshitel felvétele akkor a legegyszerűbb, ha rendelkezünk kellő ingatlanfedezettel. Ha megvan az ingatlanfedezetünk, akkor már csak arra van szükség, hogy az adásnak és az adóstársnak legalább a minimálbérnek megfelelő rendszeres havi jövedelme legyen, mely nagyjából havi 160 és 200 ezer forint közötti nettó jövedelemhez juttatja őket. De ha nincs fedezet, akkor a jövedelem még nem elég.

A lakáshitel felvétele igen egyszerű. Azonban fontos az elején eldönteni, hogy mire szeretnénk felhasználni. Lakáshitelből vehetünk lakást, házat, de építkezhetünk is belőle. Akár új, akár használt lakást veszünk, mindenképpen a jelzálogjog rá lesz terhelve az ingatlanra, mint a lakáshitel fedezete. A lakáshitel összege felújításra, korszerűsítésre és modernizálásra is felhasználható, de ingatlanfedezet akkor is kell rá, ha csak 1 vagy 2 millió forintot szeretnénk felvenni.

Az ingatlanfedezet értékét ingatlan értékbecslő állapítja meg

Az ingatlanfedezet értékét ingatlan értékbecslő állapítja meg

Módunkban áll államilag kamattámogatott lakáshitel felvételére is, amennyiben a megadott feltételeknek megfelelünk. Fontos, hogy a bankfiókban minden részletről tájékozódjunk, hiszen nem mindegy, hogy milyen kamattal fizetjük a hitelt. Kamattámogatott lakáshitel esetében 2-3%-ot is nyerhetünk. Ez havi szinten 10 ezer forintot is érhet.

Amint leadtunk minden szükséges igénylőlapot a fiókban, pár nap múlva az ingatlan fedezet értékét a bank által kiküldött ingatlan értékbecslő fogja kikalkulálni. Amennyiben minden dokumentum rendben van, a bank elküld részünkre egy lakáshitel szerződés tervezetet. Ha áttekintettük és mindent rendben találtunk, akkor 2-3 hét múlva mehetünk is aláírni a végleges szerződést. Aláírás után kb. 1-2 héten belül a bank folyósítja a kívánt összeget.

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752