0

Lakáshitel kalkuláció – több helyen készül

Lakáshitel kalkuláció több is készül mielőtt egy lakáshitel a bank folyósítana. Az első lakáshitel kalkulációt mi magunk is elkészíthetjük otthon. Ehhez  nem kell semmilyen szaktudás vagy szakképesítés, egyszerűen csak néhány pofon egyszerű matematikai műveletet elvégzéséhez kell beírnunk néhány adatot a megfelelő mezőbe, a többi már a kalkulátor dolga.

A lakáshitelhez szükséges kalkulátorok elérhetőek a bankok honlapjáról, melyen a webes verziót használhatjuk, vagy egy Excel táblázatot tölthetünk le. Ezek az otthon elkészült kalkulációk még nem végleges eredmények. A bankfiókban a az ügyintéző előttünk is készít egy kalkulációt, hogy pontosított adatokkal meg tudja mondani, hogy mire számíthatunk. Ezek után, ha a lakáshitel igénylő lap leadása után a szakértők egy komoly számolást és kalkulációt végeznek, mely jóval részletesebb az ügyfelek részére elérhető kalkulációknál.

Lakáshitel kalkulációt mi is végezhetünk otthon

Lakáshitel kalkulációt mi is végezhetünk otthon

Ha a banki kalkuláció is elkészült, akkor lakáshitel szerződés tervezetet az ügyfél bemehet a fiókba megtekinteni, vagy elkérheti emailben. Ha ezt is rendben találja az igénylő, akkor az adós, az adóstárs, valamint a zálogkötelezettnek is meg kell jelennie szerződéskötésre.

Ha kezesre is szükség volt, akkor a többiekkel együtt neki is alá kell írnia a lakáshitel szerződést. Miután mindenki aláírta, 2-3 hetet kell várni a folyósításra, mely külön igény szerint rövidíthető. A legtöbb esetben arra a számlára érkezik a lakáshitel összege, ahol a számlánkat vezetjük, de a bank erre kötelezni is fog bennünket. Nagyon ritkán, indokolt esetben készpénzben is folyósítanak.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752