0

Lakáshitel kalkuláció – akár otthon is

Lakáshitel kalkulációt a bankok lakáshitel kalkulátoraival készíthetünk. Előnye, hogy otthon, kényelmesen, akár a fotelből el tudjuk a kalkulációt készíteni, mely semmilyen szakképesítést  nem igényel, egyszerűen csak néhány matematikai műveletet kell elvégezünk, be kell helyettesítenünk néhány számot a megfelelő helyre. A lakáshitel kalkulátorok elérhetőek a bankok honlapjáról, melyen a webes verziót használhatjuk, vagy egy Excel táblázatot tölthetünk le.

Ha kiválasztottuk az egyiket, akkor nincs más dolgunk mint a megfelelő adatokat felvinni a kalkulátorba és megkapjuk az eredményt. Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy mekkora lakáshitelt igényelhetünk, akkor az adós és az adóstárs összes havi bevételét be kell írnunk, valamint a fedezetük szolgáló ingatlan értékét is.

Lakáshitel kalkulációt bárki végezhet

Lakáshitel kalkulációt bárki végezhet

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy adott összegű lakáshitelt mennyi ideig kell fizetnünk, akkor elég beírni a teljes felveendő hitelösszeget, valamint a havi bevételeinket. a kalkuláció végül ki fogja hozni években és hónapokban, hogy mennyi ideig fog a lakáshitel futamideje tartani.

Nagyon fontos tudni, hogy ezek az otthon elkészült kalkulációk még nem végleges eredmények. a bankban a lakáshitel igénylő lap leadása után a szakértők egy komoly számolást és kalkulációt végeznek, mely jóval részletesebb az ügyfelek részére elérhető kalkulációknál. Ha a banki kalkuláció is elkészült, akkor lakáshitel szerződés tervezet formájában mutatják be az ügyfélnek. Ha ez megfelel neki, akkor a szerződés kötés időpontjában minden a hitelben szereplőnek alá kell írnia a szerződést

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752