0

Lakáshitel kalkulátorok

Lakáshitel kalkulátorok hada közül válogathatunk az interneten. Minden pénzintézet, hitelintézet és bank rendelkezik általában saját online felületű lakáshitel kalkulátorral, melyek között nem mindig egyszerű eligazodni. A legfontosabb, hogy ne csak kitöltsük azt a kalkulátort, hanem előtte tájékozódjunk is arról, hogy a kalkulátor amit a saját adatainkkal töltünk ki egyáltalán releváns-e.

Először gondoljuk át alaposan, hogy biztos, hogy lakáshitelre van egyáltalán szűkségünk. Nézzük meg, hogy mennyi önerővel, megtakarítással rendelkezünk, és ezek után döntsünk arról, hogy hol, milyen környezetben szeretnénk, lakást vagy házat van, illetve, hogy új vagy használt vásárlását tervezzük. Miután a hitelösszeget is nagyjából belőttük, egyesével minden pénzintézet weboldalára látogassunk fel és tájékozódjunk az éppen aktuális lakáshitel kondíciókról.

Otthonról online tájékozódhatunk

Otthonról online tájékozódhatunk

Miután tájékozódtunk, nézzük meg, hogy melyik a számunkra legideálisabb lakáshitel konstrukció, és válasszuk ki a hozzá tartozó lakáshitel kalkulátort. Többféle kalkulátor is rendelkezésünkre áll általában. Vagy egy sima webes felületű, vagy Excel-ben letölthető. fontos, hogy ha Excel, akkor nézzük meg, hogy mikor volt utoljára módosítva, mindenképpen a legfrissebb verziót kérjük le.

A kalkulátorokat ezek után csak ki kell tölteni, ahol általában a hitelösszeget, a futamidőt és a havi rendszeres bevételt kérdezi meg, és amint ezeket kitöltöttünk, megjelenik egy táblázatban a havi törlesztő részlet, így könnyen el tudjuk dönteni, hogy tudjuk vállalni a lakáshitel felvételét, vagy sem.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752