0

Lakáshitel kamattámogatás – ezreket nyerhetünk!

Már igényelhető a kamattámogatás lakáshitelre. Minél több gyermekkel rendelkezünk annál nagyobb állami támogatásra számíthatunk. A magyar állam nem közvetlenül utal át minden hónapban támogatást a lakáshitelt felvevőknek, hanem a jogosultaknak nyújt kamatkedvezmény a bankokon át közvetve.

A lakáshitel kamata a jegybanki alapkamathoz igazodik, erre jön rá a kereskedelmi bankok kamata, plusz az ügyfél minősítésének eredményétől függően a kamatfelár. Ezt a kamatfelárat tudja az állam csökkenteni. A kamattámogatást egy külön igénylő papíron kell kérni a lakáshitel igénylő kitöltése mellett.

A lakáshitel kamattámogatás 2-3% lehet

A lakáshitel kamattámogatás 2-3% lehet

Ennél a hitel konstrukciónál is szükség van mindenképpen egy ingatlan fedezetre, melyet igazolni tudunk a földhivatal által kiállított hivatalos dokumentummal, hogy még tehermentes. A kamattámogatott lakáshitel összegéből vehetünk használt lakást, vagy házat, vehetünk építési telkes és még építkezhetünk is rá. A lényeg, hogy a lakáshitel költése lakáscélú legyen. Lakáscélú a már meglévő ingatlannal kapcsolatot tevékenység mint pl. felújítás, korszerűsítés, modernizálás, de akár ha akarjuk bővíthetjük is a házat, vagy lecserélhetjük a tetőt.

Ezt a konstrukciót csak az igényelheti, akinek a nevén még nincsen ingatlan tulajdon, és nem szerepel már meglévő hitel szerződésben, ahol állami kamattámogatást már régebben kapott. A lakáshitel igénylésétől számítva 2-3 héten belül várható az ingatlan értékbecslő, aki felméri a jelzálognak szánt ingatlan értékét. Ha minden dokumentumot hiánytalanul leadtunk, és  bank rendben találta, akkor 3-4 héten belül már várhatjuk a hitel folyósítását.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752