0

Lakáshitel kezessel – így 2013-ban is egyszerűbb!

Lakáshitel kezessel igényelve nagyobb eséllyel igényelhető. Lakáshitel kérelem benyújtásánál a bankok megvizsgálják a hitelben szereplők vagyoni helyzetét is. Ilyenkor dől el, hogy mekkora összegű hitelt fog az igénylő kapni, mekkora futamidővel és milyen havi törlesztő részlettel. Ha az adós anyagi lehetőségei nem adnak elég biztonságot a banknak ahhoz, hogy folyósítsanak, ez esetben adóstárs, vagy kezes bevonására lehet szükség.

Ha az adós jövedelme elegendő, még akkor is adóstárs bevonása szinte mindig kötelező. Ha azonban a vagyoni helyzete gyengébb, akkor a bank kezest, vagy kezeseket kér és készfizető kezességi szerződést köt velük. Mi is jelent ez? Ha az adós valamilyen oknál fogva nem fizetné a hitelt, akkor a kezes kötelezhető a hitel fizetésére.

Minél többen szerepelnek az ügyletben annál magasabb lehet a hitelösszeg

Minél többen szerepelnek az ügyletben annál magasabb lehet a hitelösszeg

Amennyiben készfizető kezességvállalási szerződést is kötünk, akkor a bank a kezes vagyoni helyzetét is vizsgálni fogja, így neki is és az adósnak, adóstársnak is le kell adnia a munkáltatójánál kikért jövedelemigazolást. Mivel a lakáshitelhez ingatlan fedezet kell, ezért a lakáshitel igénylő jövedelmén kívül a pénzintézetek az ingatlan fedezet értékét is felmérik.

Az jelzálog biztosíték értékét a bank által küldött ingatlanbecslő fogja felmérni. Miután ez is megtörtént, akkor a bank háttérosztálya kikalkulálja a lakáshitel szerződéshez hitelösszeget. Ha ez kész van, akkor a lakáshitel szerződés tervezetet az adós és a hitel további szereplői átnézik. Ha mindent rendben találnak, akkor kitűznek egy dátumot a végleges lakáshitel szerződés és a szerződés közokiratba foglalásnak aláírásához, ahol minden a hitelben szereplő személynek meg kell jelennie.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752