0

Lakáshitel kiváltás kalkulátor

Lakáshitel kiváltásakor is szükségünk lehet egy kalkulátorra, hiszen a lakáshitelt is valamiből ki kell fizetni, és ha másik lakáshitel felvételével szeretnénk ezt megoldani, akkor a kiváltáshoz jól jön egy lakáshitel kalkulátor. A kalkulátor használata nagyon egyszerű.

Még mielőtt kiváltjuk a lakáshitel,t be kell menni abba a bankba ahol a lakáshitelünk is van és ki kell kérni egy igazolást arról, hogy még mekkora a teljes hátralévő tőketartozásunk, ahhoz, hogy megtudjuk, hogy adott esetben a másik banktól mekkora lakáshitelt kell felvennünk. Fontos tudni, hogy míg a forinthitelről szóló igazolás elég egyértelmű összeget mutat, addig a devizahitel kiváltása sajnos nem ilyen egyszerű.

Lakáshitel kalkulátor segít a részletekben

Lakáshitel kalkulátor segít a részletekben

A devizahitel értéke napról napra az árfolyamtól függően változik. Így az igazolás amit kiad a bank csak az aznapi árfolyam szerinti forintösszeget jelenti - érdemes a deviza összeget is kikérni, hogy nagyjából egy esetleges árfolyammozgással is számolni tudjunk a kiváltó hitel felvételekor. A lakáshitel kalkulátorba már csak be kell írnunk azt az összeget, mely az igazoláson szerepelt, és be kell írnunk egy futamidőt.

Ezek után fogja tudni a kalkulátor kidobni, hogy mekkora lesz az új törlesztő részletünk. Ha nem erre vagyunk kíváncsiak, hanem arra, hogy mekkora lesz a futamidő, akkor az általunk maximálisan vállalható havi törlesztő részletet írjuk be, és megtudjuk, hogy hány évig kell fizetni az új  kiváltó lakáshitelt.

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752